MRU isi lanseaza partidul

Scris de Costin Stefan | Publicat in 06.09.2012 16:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Vineri, 7 septembrie, va avea loc, la Bucuresti, Conventia Nationala a Partidului Forta Civica. 

Partidul, infiintat inca de la inceputul anilor 2000, se relanseaza avandu-l ca promotor pe fostul premier al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu.

Initiator al ICCD (Initiativa Civica de Centru Dreapta) – proiect ONG-ist ce pare sa fi coagulat un numar mare de reprezentanti ai dreptei, MRU si echipa din jurul sau anunta aparitia vehiculului electoral ce le va permite participarea la scrutinul electoral din 9 decembrie.
E de vazut daca Forta Civica, nou rebrenduita, va participa la alegeri sub palaria anuntatei coalitii de dreapata sau va incerca o pozitionare independenta.
Timpul scurt pana la alegeri, dar si lipsa unei structuri solide in teritoriu, vor fi o provocari greu de depasit pentru noul lider al dreptei.
Evenimentul de vineri se va desfasura la Sala Polivalenta, incepand cu ora 11, si va reuni delegatii din toata tara.
In Timis, constituirea ICCD, dar si a partidului, a beneficiat de sprijinul a doua organizatii civice: Societatea Timisoara si Asociatia Respublica.

 

Manifestul ICCD Timiş

Încredere. Autenticitate. Bun simţ. Responsabilitate.

Deziderate care se regăsesc pe agenda oricărui timişorean dezamăgit de politica ultimilor ani. Speranţele nu au fost nici până acum satisfăcute.
Prăpastia între agenda timişoreanului şi agenda politicianului s-a tot adâncit în ultimii ani. Pe valul entuziasmului preelectoral se aşterne, de fiecare dată, dezamăgirea. Votul îţi este confiscat, batjocorit, aruncat la coşul de gunoi.
Ultimii ani ne-au demonstrat că exerciţiul puterii revelează un profil al politicianului cu spatele la cetăţean, un politician al cărui singur obiectiv e prosperitatea personală.
ICCD Timiş este parte a Proiectului politic Iniţiativa Civică de Centru Dreapta. Propunem o platformă care să răspundă aspiraţiilor timişorenilor pentru o politică a responsabilizării, a bunului simţ, a onorării promisiunilor, o politică structurată pe principii de dreapta, pe valori sociale şi morale.
Suntem o alternativă pentru că propunem o politică responsabilă. Formaţiunea nu se va limita doar la acţiunea politică, ci îşi va dubla eforturile promovând proiecte civice prin parteneriatul – deja confirmat prin seria de acţiuni cu impact, alături de Societatea Timişoara şi Asociaţia ResPublica.  
ICCD Timiş adresează o invitaţie tuturor celor care s-au săturat de comportamentul politic iresponsabil, neprofesionist.
Primul pas a fost făcut prin reacţiile cetăţenilor ca răspuns la violenţa mişcărilor politice din această vară. Acestea au urmărit, fără îndoială, subminarea statului de drept. Ca şi voi am înţeles că atacul politic nu era îndreptat asupra actorilor politici, ci asupra instituţiilor statului de drept, fapt fără precendent într-un stat democratic. Credem că toţi cei care au înţeles acest aspect nu pot sta fără să facă nimic.
Dacă te-ai aflat în stradă în această vară, în faţa televizorului, chiar online, şi ai fost, chiar continui să o faci, un activist cyber-politic, fie ai comentat cu pasiune sau te-ai indignat în cercul tău de prieteni, în familie, te aşteptăm alături de noi! 
Agenda ICCD Timiş va cuprinde proiecte politice şi civice. Împreună cu dvs., cu Societatea Timişoara şi Asociaţia ResPublica vrem să găsim soluţii şi să rezolvam cât mai multe din problemele comunităţii: respectarea ordinii şi a legalităţii, problemele pe care le ridică abuzurile mafiei imobiliare, retrocedările abuzive, corupţia şi teme sensibile precum autonomia financiară şi monitorizarea politicii administraţiei locale.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.