MRU va candida la presedintie ...in 2014

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 16.07.2012 19:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu a fost, pentru aproape o zi, în vizită la Timişoara, ca preşedinte al Iniţiativei Civice de Centru Dreapta (ICCD), o formulă politică pe care încearcă să o realizeze ca o alternativăla partidele politice care bântuie în prezent pe eşichierul politic românesc.
Şi a adăstat la Societatea Timişoara, pentru a semna o colaborare între cele două organizaţii. Zona comună de interes este constituită de dorinţa de reformare a felului cum se face politică, de încălcarea principiilor statului de drept de către USL şi, nu în ultimul rând, de interesul pentru cam aceleaşi valori morale şi intelectuale.
În principiu, evoluţia Iniţiativei Civice pe pla politic depinde în mare parte şi de ce se va întâmpla la referendum, MRU, cum este alintat, mărturisind totuşi că şi-ar dori să candideze la funcţia de preşedinte al României abia în 2014.
Pe de altă parte, ca o pată de culoare, a declarat că numirea lui Andrei Marga ca ministru de externe rămâne un mister pentru el ca şi cel al statuilor din Insula Paştelui, aruncând săgeţi şi spre preşedintele repetent Crin Antonescu. În plus, MRU spune că a venit vremea ca traseismul politic să fie pedepsit penal.
Vizita la Timişoara a lui MRU s-a concretizat şi cu o Promenadă Civică prin centrul Timişoarei, care a devenit o obişnuinţă pentru unii dintre timişoreni, o formă de protest care a primit, în cele din urmă, şi botezul oficial al primarului Nicolae Robu.
Printre cei interesaţi de MRU, s-a arătat la faţă şi deputatul Marius Dugulescu, al cărui impuls politic a fost însă domesticit de dialogul cu membri ai Societăţii Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.