Munca de noapte la Politia Rutiera

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.10.2012 09:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe străzile din municipiu(VIDEO) cât şi în celelalte localităţi din judeţ, în scopul prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere şi a principalelor cauze generatoare.

Pe principalele artere rutiere a fost folosită aparatura video de supraveghere a traficului şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Cu această ocazie au fost întocmite 19 dosare penale pentru cei care au fost depistaţi conducând un autoturism pe drumurile publice deşi nu posedau permis de conducere, cei care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi cei care conduceau autoturisme neînmatriculate.
Totodată poliţiştii au aplicat 390 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 199 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză impusă pe anumite tronsoane de drum, 36 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării, iar alte 14 amenzi au fost pentru conducătorii de mopede.
Au fost reţinute în vederea suspendării 46 de permise de conducere, dintre care 17 pentru conducerea unui autoturism de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi 16 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.
Printre abaterile care au presupus reţinerea permisului de conducere, s-au numărat şi neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.