My name is... Florica. Sunt de la PSD si sunt incompatibil. Si-am vrut sa fiu si primar la Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.07.2016 12:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agenţia Naţionala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie administrativa de catre BIRSAŞTEANU FLORICA, fost candidat la funcţia de primar al municipiului Timişoara, actualmente deputat in Parlamentul Romaniei, la data faptelor consilier local in cadrul C.L. al Municipiului Timişoara şi director medical/manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa ”Pius Brinzeu” Timişoara.

BIRSAŞTEANU FLORICA s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a deţinut simultan mai multe funcţii şi calitaţi, contrar prevederilor legale, astfel:
- in perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014 a deţinut simultan atat funcţia de director medical interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa „Pius Brinzeu” Timişoara, cat şi funcţia de administrator in cadrul S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsaşteanu S.R.L.;
- in perioada 30 aprilie  – 17 iunie 2014 a deţinut simultan atat funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa „Pius Brinzeu” Timişoara, cat şi funcţia de administrator in cadrul  S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsaşteanu S.R.L.;
- in perioada exercitarii mandatului sau de consilier local, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. V. Babeş (instituţie aflata in subordinea Primariei Municipiului Timişoara) a incheiat Contractul de furnizare de servicii medicale  cu S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu S.R.L. (societate in cadrul careia persoana evaluata deţinea calitatea de administrator la data incheierii contractului). In baza acestui contract, S.C. Centrul de Radioimagistica Dr. Birsaşteanu S.R.L. a obţinut venituri in cuantum de 86.305 lei.

Mai mult, BIRSAŞTEANU FLORICA a incalcat şi regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de consilier local, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr. 298 din 30 mai 2013, in urma careia au fost incheiate Contractul de inchiriere şi Actul adiţional intre Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeş şi Centrul de Radioimagistica Dr. Birsaşteanu S.R.L.(societate in cadrul careia persoana evaluata deţinea calitatea de administrator la data adoptarii hotararii).

BIRSAŞTEANU FLORICA a deţinut funcţia de consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara in perioada 15 ianuarie 2013 – 26 iunie 2014, funcţia de director medical in perioada 2 octombrie 2012 – 30 aprilie 2014, respectiv funcţia  de manager interimar, in perioada 30 aprilie  – 17 iunie 2014, in cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţa ”Pius Brinzeu” Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.