Namol... epurat pentru agricultorii timiseni, in loc de ingrasaminte

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.04.2013 17:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Aquatim găzduieşte în data de 22 aprilie 2013, la ora 12, o întâlnire între agricultorii din judeţul Timiş, experţi de mediu şi reprezentanţi Aquatim.
Scopul întâlnirii este acela de a informa asupra avantajelor utilizării în agricultură a nămolului provenit de la staţiile de epurare a apei uzate şi de tratare a apei potabile.
Întâlnirea va avea loc la Staţia de epurare a apelor uzate, str. Păstorilor, nr. 1, Timişoara.
Utilizarea în agricultură a nămolurilor provenite de la staţiile de epurare reprezintă una dintre metodele de punere în valoare a conţinutului lor de materie organică şi elemente nutritive.
Unul din principalele avantaje ale folosirii nămolului este reducerea cantităţii de îngrăşăminte chimice necesare.
Această activitate face parte din Proiectul „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”.
Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.
Valoarea totală a proiectului este de 509 635 639 lei
(118 871 000 Euro) din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale (Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara).
În judeţul Timiş, sunt vizate în principal următoarele investiţii: şapte staţii noi de epurare a apelor uzate, trei staţii noi de tratare a apei potabile, extinderea şi reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) şi a reţelelor de alimentare cu apă (aproximativ 100 km).
Localităţile incluse în proiect: Timişoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Gătaia, Recaş, Făget, Ciacova, Săcălaz, Sânmihaiu Român şi Utvin.
În urma investiţiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare în localităţile incluse în proiect va creşte considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerinţelor UE.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.