Nascut in Romania. Adoptat de Germania. InstalArt la Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.12.2015 20:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Vineri, 11 decembrie, in clubul Fratelli, timişorenii sunt invitaţi la vernisajul ”Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF”, proiect aflat sub umbrela Romanian Design Week.
Evenimentul de lansare este continuat de un concert al trupei Exit Oz.
In cadrul petrecerii de lansare, care va avea loc vineri, 11 decembrie, incepand cu ora 20:00, la Fratelli Timisoara, invitatii vor putea interactiona cu instalatiile realizate de arhitecţii şi designerii Instalart, vor vedea parcursul de creatie si vor fi degustate bauturile Campari si San Pelegrino. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

“Inima” proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este renumitul designer Marcel Klamer, nascut in Romania şi “adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de produse pentru companii mari din Europa si din lume.  
Marcel Klamer este nu numai unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de produs din Germania, ci un artist celebru in toata lumea.
El este premiat cu Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din Germania, ţara unde activeaza ca membru al Uniunii Designerilor Industriali.
Daca nu poate fi realizat prea uşor "Fabricat in Romania", se poate "Gandit in Romania".
Aşadar, Instalart a invitat şase arhitecţi şi designeri care sa-l prezinte pe Klamer.
Fiecare a conceput cate o instalaţie pornind de la un obiect ales din portofoliul celebrului designer, susţinuta de partenerii Instalart, astfel: Dorin Ştefan | Gradient De Design powered by Uanderful, Mario Kuibuş | Cheie powered by BASF, Robert Marin | Investigaţie powered by Brikston, Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari, Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1 Crama Atelier, Ştefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont/Corian.

Pentru a intregi evenimentul, InstalArt aduce in completarea instalaţiilor de arta o muzica aparte.
Exit Oz este un proiect timişorean nascut in 2011 din sesiunile de improvizaţie facute de Alexandru Iovan (saxofon tenor, voce) şi Ovidiu Zimcea (sintetizator, sample-uri).
In 2013 celor doi li s-au adaugat mai mulţi muzicieni ca şi colaboratori şi au inceput şi primele apariţii live, in formula de trio, impreuna cu chitaristul Lucian Naste.
Un an mai tarziu Exit Oz a lansat primul album, un LP cu 8 piese, "Impamantenit", despre care critica spunea ca este un album tematic şi antitetic in relaţia cu locul de baştina, despre intoarcere, stagnare şi libertate, cu influenţe pornind de la folclorul romanesc la muzica ambientala şi pana la free jazz.

***
Anul acesta, in luna mai, s-a desfasurat in Bucuresti Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect aflat sub marca Romanian Design Week.
Instalart a prezentat sapte mari designeri şi arhitecţi romani, atat prin expoziţia centrala ce a avut loc la Uanderful, cat şi prin conferinţe şi workshopuri ce au avut loc la sediul ANAV (Asociaţia Naţionala pentru Arte Vizuale Contemporane).

Credit foto: Marius Leonte

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.