Nebunia din Piata Balcescu va fi in sens giratoriu

Scris de Titus Balan | Publicat in 27.07.2013 13:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Circulatia din piata Balcescu va fi iarasi (pentru a cata oara?) modificata.
In circa doua saptamani, daca totul va merge dupa program, incepe un amplu santier de refacere integrala a geometriei stradale din zona.
Mai exact, autoritatile vor sa descongestioneze traficul printr-un sens giratoriu in actuala intersectie.
La actuala nebunie din circulatia din oras si a traficului mult ingreunat din cauza santierului din zona podului Michelangelo, inchiderea totala a intersectiei Balcescu va intinde la maxim nervii conducatorilor auto.
Se cauta rute ocolitoare pe strazile adiacente, dar nu au fost inca depistate aceste variante.
La licitatia recent incheiata, lucrarea a fost castigata cu o suma apropiata de 900 000 lei.
“Castigator a fost desemnat Porr Construct srl, care are doi subcontractanti mai importanti: Electro MG Instal si SC Universul Verde, care se vor ocupa de dotarea de tot ce inseamna parte electrica, respectiv partea de spatiu verde. Estimarea lucrarii a fost de 1.347.000 de lei, iata ca s-a castigat cu o suma mai mica”, a anuntat edilul orasului.
Varianta optimista ar fi un termen de o luna si jumatate pentru terminarea obiectivului.
Partea frumoasa a intregii tevaturi va fi amplasarea in centrul noii intersectii a monumentului Recunostintei, ce acum este foarte putin cunoscut din cauza exilarii in cimitirul eroilor.
Coloana Fidelitatii, cum mai este cunoscuta, a avut in zbuciumata sa existenta de mai mult de un secol, cateva amplasamente in oras, printre care si in piata Primariei Vechi (Libertatii).
“Vrem ca lucrarea sa fie gata intr-o luna, o luna si jumatate. Toate intrarile si iesirile vor fi incidente  la sensul giratoriu care se va construi. Acum e nebunie adevarata in Balcescu, niciunde nu am vazut asa ceva... ”, a declarat primarul.
Nu au trecut poate nici zece ani de la reabilitarea strazii Doja si a bulevardului 1 Decembrie, prilej cu care un alt viceprimar de atunci se lauda cat de bine a fost realizata piata Balcescu si cum pentru zeci de ani nu vor fi probleme de circulatie in zona...

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.