NEPASARE? VALURI de MIGRANTI la FRONTIERA de VEST!... GUVERNUL ROMANIEI, NICI o REACTIE!!!... VIDEO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2017 11:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita au depistat in cadrul a doua acţiuni desfaşurate la frontiera cu Serbia, 17 cetateni din Irak si Siria, care au incercat sa intre ilegal in Romania, cu scopul de a ajunge in tari din vestul Europei.

*In dimineaţa zilei de 26 martie, in jurul orei 06.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita, judetul Timis, in cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timis, au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma careia au depistat, pe directia localitatii de frontiera Clopodia, opt cetateni straini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii.

Persoanele care nu isi justificau prezenta in zona, au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera  pentru cercetari.

In cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca grupul era format din patru barbati, doua femei si doi minori, cu varste cuprinse intre 3 si 32 de ani, fara documente de identitate asupra lor. Persoanele in cauza au declarat ca sunt cetateni irakieni şi au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei.

*Alti noua cetateni straini, fara documente de identitate asupra lor, au fost depistati tot in dimineaţa zilei de 26 martie, in jurul orei 07.00, de catre politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector, in cooperare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timis si lucratori din cadrul Postului de Politie Deta,  in apropierea localitatii de frontiera Jamu Mare.

Acestia au fost preluati si transportati la sediul institutiei pentru cercetari, unde s-a stabilit ca sunt cetateni sirieni, opt barbati si o femeie, cu varste cuprinse intre 21 si 50 de ani. Persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

In ambele cazuri, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, persoanele in cauza urmand a fi preluate de lucratori din cadrul Serviciului pentru Imigrari Timis, in vederea luarii masurilor legale care se impun.
De asemenea, vor fi contactate autoritatile de frontiera din tara vecina in vederea cercetarii in comun a evenimentelor si aplicarii acordului de readmisie.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.