Nici muraturile nu scapa de politie

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.10.2012 13:21 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, împreună cu reprezentanţi ITM, OPC, DSP, Gardă Financiară şi ISU Timiş, au acţionat de la primele ore ale dimineţii într-un mare complex comercial din Timişoara(VIDEO)

Verificările au avut ca obiect combaterea activităţilor comerciale desfăşurate prin utilizarea de metode evazionist fiscale, respectiv comercializarea în regim en gross şi en detail de produse agroalimentare şi nealimentare.
Au fost vizate 45 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, ocazie cu care au fost verificate documentele de provenienţă, de transport marfă şi autorizaţiile de funcţionare. Totodată, a mai fost verificat modul cum sunt respectate condiţiile igienico-sanitare, prevederile legale în domeniul muncii, dar şi existenţa caselor de marcat la societăţile în cauză.
Ca urmare a controalelor efectuate au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale pentru lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor destinate comercializării, pentru neafişarea preţurilor, dar şi pentru alte nereguli constatate în domeniul comerţului.
În urma acţiunii, au fost ridicate în vederea confiscării 7842 kg de legume şi fructe în valoare totală de 47.500 de lei şi a fost suspendată activitatea a trei societăţi care desfăşurau activităţi de comerţ în regim en-gross şi en detail în acelaşi spaţiu.
De asemenea a fost întocmit şi un dosar penal unui conducător auto care se afla la volanul unei autoutilitare neînmatriculate în circulaţie şi transporta produse de panificaţie. Pentru că nu au putut fi prezentate documentele pentru marfa transportată, s-a luat măsura confiscării produselor de panificaţie şi a autoutilitarei, iar reprezentantul societăţii a fost sancţionat de către comisarii Gărzii Financiare cu amendă de 5000 de lei.
Una dintre sancţiuni, în valoare de 20.000 de lei, a fost aplicată unei societăţi comerciale care avea expuse spre vânzare legume şi fructe fără documente de provenienţă. Au fost ridicate în vederea confiscării 2536 kg de varză, 1110 kg mere, 490 kg de conopidă, 226 kg de ardei verde, 116 kg de clementine, 65 kg de spanac, 325 de pungi cu murături asortate a câte 750 g fiecare şi 119 cutii tot cu murături a câte 1kg fiecare.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.