Nici mustele n-au scapat de Politia Rutiera

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.09.2012 14:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

În perioada 24-25.09.2012, în baza protocolului de colaborare în domeniul cooperării transfrontaliere încheiat între Căpitănia de Poliţie a judeţului Csongrad - Ungaria şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, poliţiştii rutieri din cadrul ambelor instituţii au desfăşurat acţiuni comunepentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie înregistrate de ambele părţi ale frontierei comune, în care sunt implicaţi cetăţeni ai celor două ţări.

Cu această ocazie au fost controlate 121 de autovehicule printre care microbuze, autocare şi autovehicule de transport marfă, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale pentru conducătorii auto care nu au respectat prevederile legale privind limitele de viteză impusă pe anumite tronsoane de drum.
Totodată în perioada 24-27.09.a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de control în trafic, în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi reducerii consecinţelor acestora.
Astfel au fost întocmite 14 dosare penale pe numele celor care au fost depistaţi conducând autoturisme neînmatriculate pe drumurile publice, sau fără a poseda permis de conducere.
Poliţiştii au aplicat 1116 sancţiuni contravenţionale dintre care 378 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, iar 197 pentru neutilizarea centurii de siguranţă pe timpul deplasării.
Nici bicicliştii şi mopediştii nu au scăpat de amenzi, 72 dintre aceştia fiind depistaţi şi sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.
Totodată poliţiştii au reţinut 60 de permise de conducere, dintre care 29 au fost pentru neacordare de prioritate pietonilor. Au rămas fără permis şi conducătorii auto care nu au respectat semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric, regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză sau nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor care aveau acest drept.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.