Nici politistii n-au somn

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.08.2012 09:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Persoane reţinute, paznici amendaţi, dosare penale şi amenzi aplicate de poliţişti în urma controalelor din cursul nopţii.
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au continuat acţiunile şi în data de 25/26 august 2012, pentru identificarea bunurilor obţinute din comiterea unor infracţiuni, depistarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii, a celor implicate în traficul şi consumul ilicit de droguri sau ţigări, sancţionarea celor care încalcă prevederile legale, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi disciplină rutieră pe timpul deplasării pe drumurile publice.

În urma acţiunii au fost constatate 10 infracţiuni, au fost reţinute două persoane şi au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.715 lei.
Din cele 116 sancţiuni, 46 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind a ordinea şi liniştea publică, trei pentru efectuarea de acte de comerţ fără respectarea prevederilor legale şi 52 de amenzi pentru încălcarea normelor rutiere.
Jumătate din sancţiunile la regimul rutier au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat normele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, ocazie cu care au fost ridicate şase premise de conducere.

În urma controalelor efectuate la personalul care asigură paza şi protecţia bunurilor, poliţiştii secţiilor 1 şi 2 Timişoara au depistat două persoane cu atribuţii pe această linie, care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Celor doi paznici le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale conform Legii 333/2003.

De asemenea, în urma unui control în trafic, poliţiştii Secţiei 1 Timişoara au oprit în zona Pieţei Petru Rareş, din Timişoara un autoturism condus de I. I. Gheorghe, de 26 de ani, din comuna Giarmata. La controlul autovehiculului au fost găsite în portbagaj 100 de cartuşe de ţigări cu timbre fiscale în limba slavă. Faţă de cel în cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând că în data de 26.08.2012 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara cu propunere de arestare preventivă.

În timpul acţiunii, poliţiştii Secţiei 5 Timişoara, au depistat-o pe R. Rodica, de 51 de ani, din Bucureşti, în interiorul unui complex comercial din Timişoara în timp ce sustrăgea articole de îmbrăcăminte. În urma verificărilor în bazele de date, s-a stabilit că femeia figurează cu interdicţia de a părăsi municipiul Bucureşti în perioada 04.08.2012-02.09.2012. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru furt, iar bunurile în valoare de 1116 lei au fost recuperate şi predate administratorului. Suspecta a fost reţinută pentru 24 de ore şi va fi prezentată cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe Lângă Judecătoria Timişoara.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Cărpiniş au oprit pentru control pe raza localităţii Beregsău Mare o autoutilitară condusă de L. N. Dumitru. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoutilitara nu era înscrisă în circulaţie, fapt pentru care i-a fost întocmit dosar penal. Aceiaşi poliţişti au oprit pentru control pe raza localităţii Uivar un autoturism condus de V. O. Vasile, care avea o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-a fost ridicat permisul de conducere pentru 90 de zile şi i-a fost aplicată sancţiune contravenţională.

A.L. Gabriel, de 33 de ani, a fost depistat de poliţiştii Biroului Rutier conducând un autoturism în Timişoara, pe strada Cerna, fiind sub influenta băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, fiindu-i întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.