Nicola Giuliani, pe scena Operei Romane

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.04.2012 05:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Nicola Giuliani, dirijorul de al cărui nume e legat unul dintre cele mai importante evenimente artistice din istoria Timişoarei, spectacolul susţinut, în martie 2003, de celebrul bariton Leo Nucci, revine la pupitrul Operei Naţionale Române din Timişoara.Dirijorul italian se va afla vineri, 20 aprilie 2012, de la ora 19, la conducerea muzicală a spectacolului cu opera „Traviata”, de Giuseppe Verdi.

Aclamat pe toate meridianele lumii, Nicola Giuliani are o prolifică legătură artistică şi de prietenie cu instituţia lirică timişoreană, prezenţa sa la pupitrul orchestrei Operei Naţionale Române girând mereu evenimente memorabile. Mai mult chiar, în 2011, dirijorul a impresariat un amplu turneu al artiştilor timişoreni în Italia. Printre orchestrele de prestigiu pe care le-a dirijat se numără Ruskaya Filarmonia, Arena di Verona Orchestra, Orchestra Simfonică Radio a Chinei, orchestra Filarmonicii din Kiev, Orchestra Radio din Moscova, dar şi orchestra Filarmonicii din Bucureşti.

Spectacolul pe care Nicola Giuliani îl va dirija de această dată este una dintre cele mai luxuriante şi captivante montări ale Operei timişorene. Autor al regiei, decorurilor şi costumelor spectacolului, Mario de Carlo (Italia) a realizat design personalizat pentru fiecare dintre cele 90 de rochii şi 60 de costume de bărbaţi ale tuturor celor de pe scenă, solişti, corişti şi dansatori, totalul materialelor foliste pentru acestea fiind de 4100 de metri de pânzeturi preţioase, şantung din Asia, dantele, paiete, strassuri şi cristale. Violetta Valery va fi interpretată de soprana Narcisa Brumar, partenerul ei de scenă în această tulburătoare şi tragică poveste de dragoste va fi Tiberius Simu (în rolul Alfredo Germont), iar partitura lui Giorgio Germont va fi cântată de Dorin Mara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.