Nicolae Robu a trimis ecologistii sa protesteze unde a-ntarcat mutu iapa

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.05.2015 21:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Sambata, 9 mai 2015, ora 16, se anunţa proteste in municipiile din tara.
Partidul Ecologist Roman, societatea civila si ONG-uri de profil protesteaza impotriva taierilor ilegale ale padurilor din Romania.

Mii de oameni vor iesi in strada sa ia atitudine fata de distrugerea comorii ecologice a romanilor.
In orasul Timisoara, protestul se va desfasura in parcul din Piata Dacia, conform autorizatiei obtinute de catre Partidul Ecologist Roman, Filiala Timis, aprobata de autoritatile locale.

Datorita nemultumirii timisorenilor fata de locatia protestului din 9 mai, ora 16.00, aprobata de Primaria Timisoarei, PER Timis a tinut cont de parerea oamenilor.
In cadrul unei intrevederi cu Nicolae Robu, primarul orasului Timisoara, s-a stabilit de comun acord o alta locatie.
 Astfel, in orasul Timisoara, protestul se va desfasura in Platoul din Piata Traian si va include un mars pana la Platoul Administrativ (Prefectura), conform autorizatiei obtinute de catre Partidul Ecologist Roman, Filiala Timis, aprobata de autoritatile locale in data de 7.05.2015.

Desi au rolul de a monitoriza si gestiona interventiile forestiere, autoritatile romane asista pasive la fenomenul despaduririlor.
Mai aranjeaza situatia din cifre, ca sa nu bata prea tare la ochi, iar in rest fura ca-n codru, cot la cot cu cu firme precum Schweighofer Holzindustrie.
Asa se explica si lipsa de reactie in fata ilegalitatilor si jafului pe care le face compania austriaca.
Pentru ca nu putem fi complici la masacrarea padurilor din Romaniei, noi, Partidul Ecologist Roman, cerem de urgenta demararea unei anchete penale in cazul firmei Schweighofer Holzindustrie, precum si tragerea la raspundere a reprezentantilor institutiilor care se ocupa de gestionarea padurilor - Ministerul Mediului si regiile din subordine: Romsilva, Inspectoratele Teritoriale pentru Regim Silvic şi Vanatoare, ICAS, Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului, Garda Naţionala de Mediu.

De asemenea, se solicita suspendarea exportului de bustean pe 20 de ani.
In felul acesta, nu numai ca s-ar reduce exploatarile ilegale, dar cel mai probabil ca s-ar crea premisele pentru prelucrarea de produse finite.
Este rusinos, considera organizatorii, ca Romania sa exporte lemn brut si, in acelasi timp, sa importe PAL, hartie sau creioane.

In paralel, pentru a repara macar in parte dezastrul produs in ultimii ani, organizatorii propun stabilirea unei cote obligatorii de 40%, ca procent de existenta standard a padurilor din Romania (media europeana este de 30%, in secolul XIX padurile din Romania, atingeau un procent de 80%) si declansarea unei campanii nationale de impadurire in vederea atingerii procentului de 40%.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.