Nicolae Robu promite o Timisoara ca-n codru

Scris de Titus Balan | Publicat in 04.08.2012 14:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Primarul Timişoarei s-a luat la "harţă" cu timişorenii, prin intermediul celei mai cunoscute reţele de socializare, acolo unde Nicolae Robu a devenit extrem de activ de la "înscăunarea" în fotoliul de primar al Municipiului de pe Bega,spunându-i-se în ultimul timp chiar Robook. Motivul "disputei" a fost desfiinţarea aşa-ziselor spaţii verzi aflate între trotuare şi şosea, spaţii, în marea lor majoritate, compuse doar din pământ - o sursă extrem de importantă de praf în Timişoara.

Facebook naşte dezbateri cu iz electoral nebănuit. Totul a început cu postarea PNL Timişoara a unui articol scris de o publicaţie din oraşul de pe Bega în urmă cu câteva zile, mai exact pe 31 iulie 2012. În postare, era menţionat faptul că "O altă promisiune din campanie a fost demarată", PNL Timişoara făcând referire la faptul că Primaria a demarat proiectul reamenajării aşa-ziselor spaţii verzi aflate între trotuare şi majoritatea şoselelor din oraş, suprafeţe pline numai cu iarbă nu!
Una dintre promisiunile noului primar al Timişoarei, încă din campania electorală era eliminarea acestor spaţii şi înlocuirea lor cu altele cu adevărat verzi sau chiar cu amenajarea de piste de bicilişti, sau, de ce nu, extinderea suprafeţei rutiere.
Plecând de la cele două repere, timişorenii "pasionaţi" de Facebook s-au împărţit în două tabere, una pro şi alta contra. Dacă cei pro au adus argumente asemeni primarului Timişoarei, cei contra l-au luat "tare" pe edilul-şef spunând că: " pe trotuar/şosea nu este praf??? mda..deci iarba este o sursă inepuizabilă de praf :))) dacă şoferii îşi parchează maşina în locuri nepermise se dau amenzi..." a comentat cineva, în timp ce altă persoană scria: "NU TĂIAŢI COPACII!! Verdele copacilor este emblema Timişorii... la fel ca florile şi parcurile", replica venind din partea PNL Timişoara: "Nu este vorba despre spaţiile verzi existente, ci mai degrabă despre spaţiile cu pământ, acestea sunt surse de praf".
Sâmbătă la prânz, văzând că discuţia pe această temă a "degenerat" primarul Nicolae Robu a ţinut să intervină de pe contul personal, acesta încercând să-i împace pe cei "aprinşi": "Dragi prieteni, se pare că unii n-aţi înţeles ce vrem să facem în privinţa spaţiilor verzi. Ca să vă înlătur neliniştile, vă spun următoarele:
1. Câtă vreme eu voi fi primar, spaţiile verzi nu se vor micşora, ci, dimpotrivă, se vor extinde, chiar mult, iar numărul de copaci din oraş şi din împrejurimi nu va scădea, ci, dimpotrivă, va creşte substanţial!
2. Punctul 1 nu înseamnă însă promovarea pe mai departe a unor soluţii urbanistice aberante, de neîntâlnit în niciun oraş demn de luat ca model. Asemenea soluţii aberante sunt acele fâşii înguste de pământ dintre trotuar şi carosabil, practic imposibil de întreţinut ca adevărate spaţii verzi; ele sunt principala sursă de praf şi noroi din oraşul nostru. Studiaţi ce oraşe vreţi (Viena, Paris, Londra, Barcelona, Praga, Budapesta, etc., etc.) şi veţi vedea că nu veţi întâlni în ele aşa ceva, decât cu totul izolat. Aceste oraşe, deşi mult mai aglomerate ca Timişoara, au un aer cu mult mai puţin praf decât Timişoara" a postat Robu pe Facebook.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.