Nicolae ROBU recunoaste ca a vandut doar 2 locuinte!... Si alea pentru niste saraci...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 18.02.2017 13:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara:

”CE-AM FACUT LA DNA ?
Astazi, 17.02.2016, am fost audiat la DNA Bucureşti, in cadrul unei anchete ample, care vizeaza vanzarea de locuinţe de stat catre persoane private, in perioada 1996 - prezent, pe baza legii 112/1995. Reamintesc: eu sunt Primar abia din 22.06.2012.
Se suspecteaza ca, din cele peste 10000 de locuinţe vandute, 1000 au fost vandute cu incalcarea legii. Dintre acestea 1000 asupra carora planeaza suspiciuni, DOUA (da, doar doua, ANTENA3 ş.a.!) au fost vandute cu semnatura mea:
-un apartament cu o camera, in suprafaţa de 26 mp
-un apartament cu doua camere, in suprafaţa de 51 mp
Ambele sunt apartamente modeste, vandute unor familii modeste. Fac aceasta menţiune intrucat ancheta a fost declanşata in urma unor sesizari de vanzare de locuinţe foarte bune, la preţuri subevaluate, catre persoane suspuse / potente financiar, presupus in condiţii de corupţie. Evident, nu este cazul, pentru nimic din enumerare, la vanzarea celor doua locuinţe cu semnatura mea.
Vreau sa fiu foarte clar:
1. Ancheta DNA este una fireasca şi total legitima. Asupra instrainarii patrimoniului statului şi administraţiilor locale, mereu au fost suspiciuni şi DNA are chiar datoria de a face lumina. Eu insumi am cerut in 2013 sa se faca lumina in aceasta zona atat de suspecta in percepţia publica (vezi documentul din poza 1)
2. Eu nu sunt invinuit de nimic, nimeni nu este invinuit in aceasta etapa a anchetei. Audierea mea a fost facuta in calitate de suspect, data fiind semnatura mea pe cele doua contracte
3. Preocuparea mea pentru legalitate absoluta (risc pleonasmul) este dovedita de o mulţime de dispoziţii scrise (respectiv note interne) şi verbale prin care cer repetat angajaţilor din aparat sa respecte cu stricteţe legea
4. In concret, cele doua contracte semnate de mine au avut cand mi-au fost date la semnat avize de legalitate de la jurişti -altfel, nici nu ar fi indraznit cineva sa mi le prezinte!-, dar, mai mult decat atat, ulterior vanzarii, eu am cerut, in scris, suplimentar, sa mi se garanteze ca vanzarea s-a facut legal. Şi mi s-a garantat! (vezi documentele din pozele 2, 3 şi 4)”

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.