Nicolae Robu: Scrisoare deschisa catre premierul Victor Ponta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.10.2014 21:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Continutul scrisorii adresate de Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, prim-ministrului Victor Ponta:

”Stimate Domnule Prim Ministru,
Am aflat cu surprindere ca master planul pe transporturi pentru perioada 2014-2030 nu contine unul dintre cele mai importante obiective pentru municipiul Timisoara, si anume: centura auto de sud.
Domnule Prim Ministru,
Timisoara nu merita asta!
Timisoara, cel mai dinamic oras din Romania in 2013, conform reputatei reviste Forbes, al doilea oras propice pentru afaceri in 2013 dupa Bucuresti, conform aceleiasi reviste, al doilea pol economic si al doilea contributor la bugetul centralizat al statului, de asemenea dupa Bucuresti, al treilea oras al tarii dupa populatie ar fi trebuit sa aiba demult centura auto completa!
Este inadmisibil ca si in continuare orasul nostru sa fie traversat de TIR-uri si de mii si mii de masini aflate zilnic in tranzit, cu ambuteiajele inerente, cu poluarea aferenta,  cu distrugerile provocate drumurilor, cu crapaturile cauzate cladirilor etc.
Noi, cetatenii Timisoarei va cerem respectuos -respectuos, dar imperativ-, domnule Prim Ministru, sa dispuneti corectarea acestei grave erori a master planului pe transporturi, incluzand in el si centura de sud a Timisoarei.
Ca oameni civilizati ce suntem, n-am dori sa organizam mitinguri de protest intru sustinerea revendicarii noastre legitime tocmai acum in campania electorala, dar nici nu ne putem multumi cu comunicate "linistitoare" din partea Biroului de Presa al PSD Timis, care face dovada ca habar nu are ce inseamna un master plan, ca de altfel nici macar un proiect pe fonduri europene.
Avem nevoie URGENT, domnule Prim Ministru, de o asumare oficiala de catre Guvernul Romaniei a modificarii documentului programatic mentionat, in sensul celor cerute de noi.
Ne exprimam speranta ca veti fi receptiv la solicitarea noastra, a timisorenilor si ca vom primi din partea dumneavoastra un feedback pozitiv, in timp util -avem in vedere durata scurta a perioadei de dezbatere publica asupra master planului”.

Cu stima,
Nicolae Robu
Primarul Timisoarei

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.