Nicolae Robu stie cum se poate scapa tara de ciuma rosie...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.05.2014 12:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este chiar fericit.

Mai ales ca a observat o... o grimasa de ingrijorare, chiar de disperare. La Victor Ponta şi tovaraşii sai.
Şi asta pentru ca, de fapt, interiorul componentei romane a Parlamentului European, unde partidele de dreapta semnificative, plus liberalul Mircea Diaconu, au obtinut 46.79% din voturi, fata de cele doar 37.25% obtinute de PSD...

Nicolae Robu:

”Uitandu-ma atent la expresia feţelor lui Victor Ponta şi tovaraşilor sai, am constatat ca bucuria victoriei este insotita de o grimasa de ingrijorare, chiar de disperare, as putea spune, coroborand aceasta observaţie cu cantecele de sirena pe care ni le tot adreseaza noua, liberalilor. Si, inevitabil, m-am intrebat: De ce ar fi, oare, disperati, Victor Ponta si tovarasii sai?! Pai, cum sa nu fie disperaţi, conştientizand cat de sterila este, de fapt, victoria obţinuta?! Ce-o sa faca PSD cu aceasta victorie in situatia in care:
1. In Parlamentul European, majoritatea va apartine dreptei, la fel cum vor sta lucrurile si in interiorul componentei romane a Parlamentului European, unde partidele de dreapta semnificative, plus liberalul Mircea Diaconu, au obtinut 46.79% din voturi, fata de cele doar 37.25% obtinute de PSD.
2. Cele cca 2 milioane de voturi obtinute de PSD+UNPR+PC, reprezentand 37.25% din totalul voturilor exprimate la o prezenta la vot de cca 32% inseamna doar 18.75% (!!!) din totalul voturilor ce este de asteptat sa fie date la alegerile prezindentiale, printr-o prezenta de cel putin 64%, dublul prezentei de la europarlamentare
3. Alianta PSD+UNPR+PC n-are de unde sa mai creasca, dimpotriva, pana in noiembrie se va eroda.
In aceasta situatie, fac apel la colegii liberali, sa trecem peste supararea scorului sub asteptarile noastre – ii stim in buna masura cauzele -, sa ramanem uniti, sa nu ne lasam ademeniti de ciolanele mai mari sau mai mici pe care ni le vor flutura prin fata pesedistii – cu sau fara (probabil cu) ajutorul lui Calin Popescu-Tariceanu - si sa ne pregatim pentru urmatoarea batalie prin construirea unei formule de unitate a dreptei, conditie sine qua non pentru scaparea tarii de ciuma rosie (da, oricat ar fi de surprinzator pentru cei ce ma cunosc sa ma auda vorbind astfel, astazi, dupa ce am cunoscut PSD-ul, ma vad nevoit sa folosesc astfel de cuvinte pentru a-i putea surprinde adevarata fata).
Fac apel, de asemenea, la colegii de scena politica de dreapta, sa lasam la o parte ceea ce ne desparte şi sa punem in faţa interesul naţional, unindu-ne de dragul lui in jurul valorilor in care credem impreuna”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.