Nicolae Robu taie testiculele la toti cainii... fara valoare chinologica!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.09.2013 19:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Începând de marţi, 24 septembrie 2013, consilierii Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, împreună cu poliţiştii Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara, au demarat o acţiune de verificare şi control a obligaţiilor pe care le au deţinătorii de animale de companie din municipiul Timişoara.
Pentru început, acţiunea se va desfăşura în cartierul Freidorf şi are ca tematică verificarea şi informarea cetăţenilor cu privire la prevederile legale stipulate în HCL nr. 146/14.03.2013, referitoare la stabilirea unor măsuri pentru gestionarea câinilor cu şi fără stăpân din municipiul Timişoara şi a animalelor de companie.
În acest sens, deţinătorii de animale sunt obligaţi să prezinte echipei de control următoarele documente: cartea de identitate a proprietarului; carnetul de sănătate al animalului, care să conţină vaccinurile periodice efectuate la zi, deparazitările, precum şi dovada microcipării animalului; să prezinte numărul de înregistrare în Registrul animalelor de companie, gestionat la nivelul Primăriei Municipiului Timişoara, una din condiţiile obligatorii pentru toţi deţinătorii de animale de companie; adeverinţa medical – veterinară privind sterilizarea câinilor cu stăpâni, dar fără valoare chinologică (fără rasă determinată sau metisaţi) din gospodăriile individuale, instituţii de stat sau private din municipiul Timişoara.
În conformitate cu HCL nr. 371/30.10.2007 cu modificările şi completările ulterioare: ”Nesterilizarea de către deţinători sau proprietari a câinilor fără valoare chinologică (fără rasă determinată sau metisaţi) din gospodăriile individuale, instituţii de stat sau private de pe raza municipiului Timişoara, se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.