Nigel Kennedy Quintet la Sala Capitol

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2012 15:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primul concert din Timişoara al unuia dintre cei mai apreciaţi violonişti ai lumii, Nigel Kennedy, va avea loc la Sala Capitol în data de 29 Martie 2012, ora 20, cu intrare de la ora 19:30.

Discografia sa multi‐premiată include înregistrarea „Anotimpurile” lui Vivaldi ce a fost trecută în „Cartea Recordurile Guinness” ca şi cel mai bine vândut album de muzică clasică din toate timpurile. S‐au vândut peste 2.000.000 de albume şi a fost prezent în UK Classical Charts timp de 2 ani.
A 2‐a înregistrare Vivaldi împreună cu Filarmonica din Berlin a fost premiată cu prestigiosul „Premiu Echo” pentru „Cea mai bună interpretare a muzicii secolului 18” iar Austria i‐a acordat „Premiul Amadeus” pentru „Cea mai bună înregistrare instrumentală”.

Pe lângă acestea, Nigel Kennedy a înregistrat unele dintre cele mai vândute albume de concert Bach, Beethoven, Berg, Brahms, Bruch, Mendelssohn, Sibelius, Tchaikovsky, Walton şi a produs albume precum „The Doors Concerto” sau „The Hendrix Experience” considerat a fi unul dintre cele mai bune albume construite pe muzica legendarului Jimi Hendrix.

Pentru concertul de la Filarmonica “Banatul” Timişoara se mai găsesc un număr restrâns de bilete la categoriile 140 lei, 170 lei şi 220 lei. Categoria de 100 lei fiind epuizată.
Acestea se pot cumpăra de la Eventim ( www.eventim.ro / casieriile Eventim) şi din reţeaua magazinelor Cărtureşti, Humanitas, Orange şi Germanos.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.