Nike, Adidas, Lacoste si Puma au vrut sa intre ilegal in Romania

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.09.2012 14:04 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Biroului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere au indisponibilizat în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei, pirateriei şi contrafacerilor încălţăminte în valoare de 10000 de lei.
În urma unor activităţi informativ-operative ce s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat în ziua de 10.09. 2012 o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei şi contrafacerilor oprindu-l în trafic pe conducătorul unui autoturism Dacia despre care aveau date certe că transportă produse contrafăcute.
La controlul autoturismului aparţinând lui R. Vasile, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Bucureşti, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia un număr de 238 de perechi de pantofi sport pentru care acesta a prezentat mai multe facturi fiscale care conţineau date nereale despre marfa transportată.
Bucureşteanul a declarat poliţiştilor de frontieră că a cumpărat încălţămintea dintr-un complex comercial din Bucureşti şi de pe piaţa „ilegală” în scopul comercializării pe raza judeţului Mehedinţi.
Din primele verificări, încălţămintea inscripţionată cu numele unor firme ca NIKE, ADIDAS, LACOSTE şi PUMA este susceptibilă de a fi contrafăcută. Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii Gărzii Financiare Mehedinţi au mai găsit asupra lui R. Vasile şi facturi fiscale susceptibile a fi falsificate, folosite de bucureştean în derularea activităţilor comerciale ilegale.
Încălţămintea în valoare de 10000 de lei a fost indisponibilizată de poliţiştii de frontieră mehedinţeni, aceasta urmând a fi supusă expertizării de către lucrători din cadrul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.
Lui R. Vasile i s-a întocmit lucrare penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere in circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi oferirea produselor sau comercializarea ori deţinerea lor în acest scop şi omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.
Dacă va fi găsit vinovat, R. Vasile riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 luni şi 3 ani.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.