Niste agricultori de subzistenta pentru un proiect european

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.07.2012 19:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii Timişoara, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, desfăşoară proiectul de tip grant Program integrat de măsuri de ocupare, formare şi sprijin pentru populaţia rurală din judeţul Timiş.Proiectul este co-finanţat prin Fondul Social European şi se derulează la nivel local, în perioada 2012-2013.

Obiectivul general vizează asigurarea de oportunităţi sporite în participarea la piaţa muncii pentru 120 de persoane inactive, ocupate în agricultura de subzistenţă, şomeri sau în căutarea unui loc de muncă în mediul rural din judeţul Timiş, printr-un set integrat de activităţi de identificare, consiliere, orientare, educaţie non-formală, formare profesională şi plasare. Grupul ţintă este format din 120 de persoane aflate în una din următoarele categorii: şomer, şomer neindemnizat, şomer de lungă durată, persoană inactivă şi persoană ocupată în agricultura de subzistenţă.
Principalele activităţi prevăzute în cadrul proiectului: Identificarea unui număr de 120 de persoane inactive, ocupate în agricultura de subzistenţă, şomeri sau în căutarea unui loc de muncă în mediul rural din judeţul Timiş; Evaluarea şi autoevaluarea personalităţii participanţilor la proiect în vederea orientării profesionale; Analiză primară cu privire la mediul social, economic şi familial al grupului ţintă; Educaţie non-formală la nivel individual şi de grup; Cursuri de formare profesională pentru domeniile: Frizer–Coafor–Manichiurist– Pedichiurist; Lucrător finisor pentru construcţii; Bucătar; Ospătar; Operator calculator electronic şi reţele. Activităţi de mediere şi plasare; Campanie de informare în rândul persoanelor inactive, ocupate în agricultura de subzistenţă sau şomeri din mediul rural cu privire la avantajele legale ale mobilităţii geografice şi ocupaţionale.
Joi, 5 Iulie 2012, de la ora 13, la Casa Tineretului din Timişoara – str. Arieş nr.19, va avea loc lansarea proiectului, prilej pentru participanţi de a obţine mai multe informaţii privind activităţile şi rezultatele proiectului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.