Noapte alba cu migranti africani

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.06.2012 07:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în noapte de 4/5.06.2012, două grupuri de migranţi, formate din cinci persoane, care fie încercau să intre ilegal în România din Serbia, fie să treacă frontiera ilegal în Ungaria. 

Lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia şi Sânnicolau Mare au depistat, în zona de competenţă, două grupuri de migranţi, formate din cinci bărbaţi.
Doi dintre migranţi au fost depistaţi la frontiera cu Serbia, în timp ce încercau să intre ilegal în ţara noastră, iar ceilalţi trei au fost reţinuţi la graniţa cu Ungaria.
Persoanele descoperite pe câmp nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea acestora, la sediile Sectoarelor Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. În cele şapte cazuri s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Algeria, Congo şi Maroc, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani.
O parte dintre persoane a declarat că au ajuns cu trenul până în localitatea Kikinda (Serbia), de unde şi-au continuat călătoria cu un taxi până în apropierea frontierei cu România, de unde au mers pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.