Noi restrictii rutiere in centrul istoric al Timisoarei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.01.2014 17:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Proiectul “REABILITAREA SPATIILOR PUBLICE DIN CENTRUL ISTORIC AL MUNICIPIULUI TIMISOARA”, finantat din Regio - Programul Operational Regional, este in plina desfasurare.
La data de 18 noiembrie 2013, a fost restrictionata circulatia rutiera in intreaga zona in care se deruleaza lucrarile din acest proiect, iar Piata Libertatii, Gen. Praporgescu, E. Caruso, Strada fara nume, Piata Sf. Gheorghe, Mercy au fost inchise circulatiei rutiere.
Lucrarile au avansat si se impun restrictii noi, care vor fi aplicate peste o saptamana.
Cercetarea in santierele arheologice deschise anul trecut este in curs de finalizare.
Astfel, continua cercetarea arheologica de pe strada Mercy, iar pe str. L. Blaga a fost deschis un nou santier de cercetare arheologica, circulatia rutiera fiind oprita complet.
Se deschide un nou santier arheologic si in Piata Unirii, unde s-a trecut la decopertare, fiind scoase pietrele de dalaj, sortate, curatate, inventariate si depozitate.
Parcarea temporara din Piata Unirii va ramane deocamdata accesibila si se va putea circula cu masina prin fata Palatului Baroc.

In perioada urmatoare, se deschid asadar santiere de cercetare arheologica in Piata Unirii si vor incepe lucrari de reabilitari in regim de supraveghere arheologica pe strazile Eugeniu de Savoya, Griselini, Traian Doda, Radu Negru.
Aceste strazi vor fi inchise circulatiei rutiere.
Pe strada Vasile Alecsandri se va permite circulatia rutiera pe tronsonul Marasti-Gheorghe Lazar pe ambele sensuri pentru toate vehiculele, dar pe tronsonul dintre Gheorghe Lazar-Piata Libertatii vor circula doar vehiculele apartinand riveranilor si cele ce deservesc zona de lucrari.
Pe tot traseul strazii V. Alecsandri va fi interzisa oprirea, intrucat accesul vehiculelor care transporta materiale de constructie se face pe aceasta strada.  
In urmatoarele zile se va proceda la montarea noilor semne de circulatie.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.