Norma de HRANA pe timp de pace pentru un POLITIST LOCAL este... 24 lei/zi!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.06.2015 21:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Consiliul Local al municipiului Timisoara se va intruni in şedinţa ordinara in data de 2 iunie 2015, ora 15,00, in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Timisoara din B-dul C.D. Loga nr. 1.

Pe ordinea de zi a şedintei este:
1. Decernarea Titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara domnului Peter George Oliver Freund.
2. Aprobarea Procesului-Verbal al sedintei extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Timisoara din data de 26.05.2015.
3. Proiect de hotarare privind trecerea din domeniul public al Municipiului Timisoara in domeniul privat al Municipiului Timisoara, a terenului aferent imobilului cu destinatia de locuinta, situat in Timisoara str. M. Kogalniceanu nr.9.
4. Proiect de hotarare privind dezlipirea parcelei cu nr. Top 429738 inscrisa in C.F. nr. 429738 Timisoara, parcela situata in zona Campului – Timisoara.
5. Proiect de hotarare privind aprobarea dobandirii de catre Municipiul Timisoara a terenului ce face obiectul renuntarii la dreptul de proprietate de catre Ienea Ion si Ienea Elena .
6. Proiect de hotarare privind repartizarea ap.28 din str. Miloia bl B1 sc.A, catre Popa Sebastian Constantin.
7. Proiect de hotarare privind acordarea normei de hrana personalului din cadrul Directiei Politiei Locale Timisoara.
8. Proiect de hotarare privind aprobarea proiectelor de cultura cu finantare nerambursabila alocate de la bugetul local al Municipiului Timisoara pentru activitati nonprofit de interes local, pe anul 2015.
9. Proiect de hotarare privind alocarea, pentru anul 2015, de la bugetul local a sumei de 30000 lei in vederea aniversarii persoanelor cu peste 90 de ani de viata si a cuplurilor cu peste 50 de ani de casatorie din Timisoara.
10. Proiect de hotarare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Dezvoltare zona rezidentiala cu functiuni complementare”, str. Armoniei nr.21, Timisoara.
11. Proiect de hotarare privind modificarea articolului 2 din Hotararea Consiliului Local nr. 221/08.05.2015 – privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Locuinte si functiuni complementare, conform Aviz de oportunitate 07/03.10.2013”, Calea Urseni F.N., Timisoara.
12. Interpelarile consilierilor locali.

Interesant este, pentru cine nu ştie, proiectul de hotarare privind acordarea normei de hrana personalului din cadrul Directiei Politiei Locale Timisoara.

In conformitate cu prevederile art.351 din legea politiei locale nr.155/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatile administratiei publice locale pot acorda in limita bugetului aprobat, prin hotarare a consiliului local, norma de hrana personalului politiei locale, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr.26/1994 privind drepturile de hrana in timp de pace ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
Norma de hrana se poate acorda prin hotarare a consiliului local, in natura si/sau in bani si se acorda pentru zile calendaristice.
In cadrul Directiei Politiei Locale Timisoara, acordarea normei de hrana in natura nu este posibila datorita inexistentei personalului calificat si a logisticii necesare in acest scop.
Ordinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice nr.496/2015 privind contravaloarea alocatiei valorice a normei de hrana acordate personalului politiei locale prevede pentru: norma nr.6 – 24 lei/zi; norma nr.1 – 18 lei/zi; norma nr.12 ”B” – 2 lei/zi.

Pana mai ieri, un copil primea o alocaţie lunara de 42 de lei pe luna...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.