Nou record mondial la zbor cu motoparapanta in subteran VIDEO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.03.2016 09:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Performanţa remarcabila in domeniul zborului stabilita de timişoreanul Ionuţ Riteş, antrenor al Secţiei de Motoparapanta a CS Universitatea de Vest din Timişoara.

Ionuţ Riteş şi Adrian Buzan (Asociaţia Sportiva Phoenix Club 89) şi-au doborat propriul record mondial cu motoparapanta stabilit in 2009, in Salina Slanic Prahova, Sala Mihai, cand au zburat la o adancime de 140 m.
De aceasta data, cei doi au evoluat in aceeaşi salina, dar in Sala Unirea, la o adancime de 208 m, cu o distanţa de zbor neintrerupt de aproximativ 4 km, ocazie cu care cei doi piloţi au zburat simultan.

Aceasta este a doua reuşita de zbor a celor doi piloţi in spaţiu inchis, unica in lume, durata zborului fiind de aproximativ 12 minute.
Precedentul record mondial al celor doi a fost inscris in Cartea Recordurilor „World Record Academy” din Statele Unite ale Americii, urmand, se spera, o reomologare.UVT a infiinţat in 2014 un club sportiv sub umbrela caruia tinerii işi pot desfaşura activitatea pe mai multe ramuri, dintre care menţionam: gimnastica, handbal, karate, arte marţiale, nataţie, rugby, volei, tir sportiv, şah, badminton, aeronautica.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.