Noua vedeta neconventionala a politicii din Romania vine la Timisoara si Arad

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.08.2016 12:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Nicuşor Dan a anunţat ca va pleca luni, 1 august, intr-o calatorie in zona de Vest a ţarii pentru a se intilni cu oameni interesaţi de USB/USR şi cu simpatizanţii.
Nicuşor Dan se va afla joi, 4 august, la Timisoara, unde va susţine, la ora 11, la hotel NH, o conferinţa de presa.
El ii invita pe timisoreni la o discuţie despre proiectele USR in aceeaşi locaţie la ora 17.00.
Vineri va merge la Arad.

USB va deveni Uniunea Salvaţi Romania de la jumatatea lunii august, dupa congresul de fuziune intre cele doua organizaţii politice.
USR a fost inregistrat in Registrul partidelor Politice, a anunţat Nicuşor Dan, USB va deveni filiala Bucureşti, iar consilierii aleşi vor deveni ai USR.
Nicuşor Dan a aratat ca, foarte probabil, actuala conducere a USB va continua şi dupa congresul de fuziune.  
Nicuşor Dan spune ca ţinta USB e sa obţina 10% şi ca Uniunea va avea liste in toate judeţele pana la 20 octombrie.

USR, contrapondere la actuala clasa politica

Nicuşor Dan a declarat ca USR vine sa ocupe un loc gol in politica romaneasca, in condiţiile in care exista o ruptura intre clasa politica şi societate.
USR  urmareşte sa reprezinte cetaţenii şi o contrapondere la partidele care acţioneaza pentru interese personale sau de grup şi nu pentru interesul public.
Preşedintele USB a exemplificat vechiul mod de a face politica cu o recenta uniune intre oameni care s-au injurat, iar acum se coalizeaza pentru accesul la putere şi la resurse.

Nicuşor Dan: USR nu va face alianţe, dar guvernul sa depinda de mandatele USR

”USR nu va face alianţe electorale, dar discutam cu oricine despre proiecte de interes general. Vrem ca guvernul sa depinda de mandatele din Parlament ale USR, sa impunem lucrurile pentru care am luptat şi sa fim o sperietoare ca, daca nu indeplineşte programul, poate pierde mandatul.  
Nu vrem funcţii sau sa formam o majoritate in care sa negociaza funcţii, vrem sa influenţam guvernarea. Am spus despre PSD ca este cel mai corupt partid din Romania, este greu de crezut ca vom discuta cu ei aceasta majoritate, dar preşedintele are un rol important intrucat el desemneaza premierul”, a declarat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan este de parere ca un guvern cu un premier tehnocrat ar putea sa aiba ”un dialog constructiv cu societatea” şi dupa alegerile din decembrie.  
”Noi credem ca un Guvern tehnocrat sau un guvern cu premier tehnocrat si cu sustinere in Parlament, ceea ce in momentul acesta, daca nu suntem inocenti stim ca nu se intampla, poate sa aiba acel dialog constructiv cu societatea si poate sa aduca multe energi din societate in actul de Guvernare”, a sustinut Nicusor Dan.

”Avem o opinie nuanţata faţa de guvernul Cioloş. Sunt lucruri pe care mi-as fi dorit sa se intample mai repede. Sunt reprosuri pentru ca nu a intrat in acea discutie pentru alegerile in doua tururi (…), insa un lucru important care consider ca s-a intamplat in guvernarea Ciolos a fost implicarea multor specialisti din afara in proiecte de politici publice. Exista foarte multi specialisti care lucreaza in acest proiect de debirocratizare din diferite domenii si acesta este un aspect sanatos pentru societate”, a spus presedintele USB, intrebat daca il va sustine pe Dacian Ciolos pentru un nou mandat de premier.

”Faptul ca unui guvern trebuie sa ii mai scurtam trei luni de mandat sau doua luni pe faptul ca nu este politic cred ca este o demagogie pur si simplu. Este o tema falsa de dezbatere in societate”, a mai subliniat Nicusor Dan la solicitarea jurnalistilor.

Clotilde Armand: "Nu vrem ca USR sa fie confiscat de o anumita ideologie"

Filalele care incep sa se constituie in ţara vor avea o mare autonomie, acestea vor propune candidaţii pentru alegerile parlamentare, conducerea centrala avand dreptul de a respinge anumiţi candidaţi daca aceştia nu corespund codului etic al partidului, a afirmat Nicuşor Dan.

Clotilde Armand, vicepreşedinta a USB, a subliniat ca  fondatorii  filialelor vor fi cei care vor propune noi membri precum şi agenda filialelor pentru ca aceştia cunosc cel mai bine problematica locala.

”Integritatea este criteriul esenţial de selecţie pentru cei care vor in prezent sa se inscrie in USB şi sa constituie filiale. Aspiranţii trebuie sa completeze un formular in care dau detalii despre cine sunt, ce fac şi ce obiective au. Au fost oameni care au trecut prin alte partide şi care şi-au exprimat dorinţa de a fi membri USR vazand in USB o alta oportunitate, dar nu sunt compatibili cu criteriile de integritate ale partidului”, a declarat Clotilde Armand.
”Coagulam oameni care respecta valorile noastre, care sunt reprezentativi, dar nu vrem ca USR sa fie confiscat de o anumita ideologie, a spus Armand care a subliniat ca in USB sunt oameni cu opţiuni diverse şi ca USB/USR lupta pentru un alt mod de a face politica de aceea nu este nevoie de o ideologie.
"Daca vin numai, nu stiu, oameni care sunt extrem de ecologisti, dar nu sunt si altceva e o problema pentru ca nu vrem ca USR sa fie confiscat de o anumita ideologie", a explicat vicepresedintele USB.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.