Nu exista calitate fara competitie si nu e competitie fara privat. Romania este un stat mafiot...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.11.2015 19:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Prof.dr. Virgil Paunescu, fost consilier prezidential, la evenimentul "Pro si contra vaccinarii", organizat de Televiziunea Medicala:

"Legea aceea din 2012 pornea de la urmatoarele premise: in Romania avem un monopol, monopolul Casei de Asigurari de Sanatate, care e monopol de stat, cel mai daunator posibil dintre monopoluri, sub monopolul ala avem politizare, ca daca totu-i de stat, baietii din politica isi baga oamenii si cred ca nu-i un secret ca totu-i politizat pana la portar. Sub politizare, ca politizarea nu-i meritocratie, apare incompetenta, hotie, coruptie, risipa, proasta administrare si subfinantare probabil, dar pana sa ajungi acolo ai atat de multe defecte incat nici nu stii cat e subfinantarea, ca tu nu stii unde se duc banii.(...)
Toata lumea spune: zece ani in tara asta a fost dezastru, nu s-a stiut ce se face.
Ba da, tot ce s-a facut, zece ani in care eu am fost, a fost sub deviza catorva principii: unul, nu exista calitate fara competitie si nu e competitie fara privat, inclusiv in Sanatate, al doilea lucru, Romania este un stat mafiot, fara niciun fel de discutii, din cauza politizarii excesive in principal, nu are nicio legatura cu meritocratia si intrebarea era: cine se poate opune statului mafiot si introduce statul de drept? Asta a fost o intrebare pe care noi ne-am pus-o acolo unde ne injura lumea. Raspunsurile erau asa: clasa politica? Nu, ea este cauza! Sistemul din spatele clasei politice, adica serviciile? Sunt cauza cauzei. Atunci cine? Doar economia de piata"...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.