Nu mai exista pericol de inundatii in judetul Timis

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.10.2014 14:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Avertizarile hidrologice ,,cod portocaliu” si ,,cod rosu” pe raurile din bazinele Moraviţa, Barzava, Timis si Bega au incetat in cursul zilei de 27 octombrie, la ora 12.
In continuare, apele sunt in retragere si nu mai exista pericol de inundaţii la nivelul judeţului Timiş.

In ultimele zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa Banat al judeţului Timis a acţionat pentru soluţionarea situaţiilor provocate de precipitaţiile abundente, fiind mobilizaţi peste 200 pompieri, 35 jandarmi,
21 poliţisti si 30 poliţisti de frontiera, care au venit in sprijinul celor peste 50 de voluntari aflaţi pe teren.
Cele mai semnificative intervenţii au avut loc in Denta si Roviniţa Mare, unde raul Barzava a depasit cu 25 cm cota de inundaţie, punand in pericol ambele localitaţi.
S-a intervenit rapid pentru suprainalţarea digului in mai multe puncte de indiguire si protejarea locuinţelor cu saci de nisip.
Cu toate acestea, a fost necesara evacuarea apei din 6 gospodarii cetaţenesti, precum si a 20 animale de talie mare de la o ferma din zona.
Raul Barzava a creat probleme si in orasul Gataia.
Avand in vedere cazurile inregistrate in zona in cursul lunilor iulie - august, s-a dispus mobilizarea de forţe si mijloace pentru indiguire si protejarea locuinţelor cu saci de nisip, precum si pentru evacuarea apei de pe o surpafaţa de peste 2000 mp.
La faţa locului au fost trimise autocamioane pentru transport, autospeciale de intervenţie, peste 3000 saci cu nisip, 6 motopompe si barci de salvare.
O alta situaţie s-a inregistrat pe DJ 691, in dreptul localitaţii Pischia, unde s-a intervenit pentru indepartarea apei acumulate pe o suprafaţa de 300 m, cu intreruperea secvenţiala a traficului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.