Nu ucideti! Rezolvati!

Scris de | Publicat in 26.09.2013 21:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Şi azi, iubitorii de animale din Timişoara s-au strâns în centru pentru a aduce aminte autorităţilor că legea care cere eutanasierea câinilor fără stăpân, după 14 zile de la ridicarea lor de pe străzi, este o lege barbară, dată în pripă, sub presiunea unor oameni isterizaţi de o poveste cu multe necunoscute, multe dintre ele devenite dubioase de-a dreptul în ultimele zile.

Tineri, bătrâni, copii, căţei - unii dintre ei chiar în cărucior, din cauza problemelor de deplasare (şi când spun asta mă refer la căţei cu cărucior, nu la stăpânii lor) au venit să-şi prezinte, paşnic, gândurile. Protestatarii au mers din Piaţa Operei până în faţa catedralei şi înapoi, afişând, fără să strige sau să deranjeze în vreun fel, ce orice om decent ar fi trebuit să ştie deja: că nu masacrul câinilor fără stăpân duce la asanarea străzilor ci un program mai bine cîndit de sterilizare şi adopţie.

Dacă modelul oferit în microcosmos în Piaţa Operei s-ar aplica pe scară largă, România ar fi un stat nu doar mai fericit şi mai relaxat dar şi mai puţin de arătat cu degetul dinspre celelalte ţări (să ne aducem aminte că azi au avut loc proteste în toată Europa împotriva felului în care îşi "rezolvă" românii animalele fără stăpân). Căţei de pe stradă, acum deveniţi parte din familii iubitoare, au fost şi ei la demonstraţie, printre cărucioarele cu copii, lăsându-se mângâiaţi de oricine dorea să le arate simpatie şi chiar purtând explicaţii care spuneau despre adopţia lor şi despre faptul că ar fi fost păcat să fie, acum, eutanasiaţi.

Câţiva dintre participanţii la protest au dus mesajul lor şi în Piaţa Unirii, acolo unde se află corturile celor care protestează referitor la zona Roşia Montană. Membri ai celor două proteste au discutat, mesajul fiind că toată lumea să află pe aceeaşi parte de baricadă.

Reamintim că în data de 25 septembrie Curtea Constituţională va lua în discuţie Legea referitiare la eutanasierea câinilor fără stăpân, după ce un grup de senatori a cerut atacarea acestei legi.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.