Nu va luati dupa tot ce auziti la telefon!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.07.2014 16:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii lugojeni au depistat in flagrant doua femei in timp ce ridicau o suma de bani de la o batrana inselata prin metoda ,,accidentul”.

Pe 29 iulie a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale Lugoj au depistat in flagrant doua femei in timp ce ridicau o suma de bani, de la o persoana care tocmai ce fusese inselata prin metoda ,,accidentul”.

In cursul zilei de ieri si azi, o batrana de 73 de ani, din Lugoj, a fost apelata telefonic de catre o persoana care s-ar fi recomandat ca avand calitatea de avocat, instiintand-o pe aceasta ca fiica sa a fost implicata intr-un accident rutier, care s-a soldat cu ranirea a doi copii si, pentru a fi sprijinita in ancheta, trebuie sa achite 6000 de lei.
Astfel, in urma cu putin timp, doua tinere de 36 si 26 de ani, ambele din judetul Calarasi, s-au intalnit cu femeia pe o strada din municipiul Lugoj, pentru a ridica suma de bani, moment in care au fost depistate in flagrant de politistii lugojeni.
Cele in cauza au fost conduse la sediul politiei pentru audieri.
Extinzand cercetarile, politistii au stabilit ca acestea sunt banuite de comiterea a patru astfel de fapte de inselaciune, toate in municipiul Lugoj.
Politistii au ridicat de la cele doua tinere 3300 de euro si 12.000 de lei, bani susceptibili a fi proveniti in urma comiterii faptelor infractionale.
Politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune fata de cele doua femei, in vederea documentarii intregii activitati infractionale si dispunerii masurilor legale fata de acestea.

***
Politia Romana va recomanda sa manifestati prudenta in cazul in care primiti un astfel de telefon si sa nu dati curs respectivei solicitari, in ciuda reactiei emotionale de moment.
Inainte de a va oferi ajutorul, aveti in vedere ca, in cazul unui accident, nu exista notiunea de plata a unor despagubiri, decat in urma unei hotarari judecatoresti in acest sens sau daca este facuta prin intermediul unor societati de asigurari.
Orice accident/eveniment de circulatie are doua variante de solutionare:
# depunerea unei plangeri la unitatea de politie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv;
# intelegerea amiabila a partilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polita de asigurare auto obligatorie.
Orice alte variante sunt excluse, iar daca sunt puse in practica ele nu sunt legale.
Politia Romana va recomanda:
# verificati daca ruda in cauza a fost implicata intr-un eveniment rutier (cereti date despre unitatea medicala, de politie sau parchet unde s-ar afla aceasta si sunati pentru confirmare). In astfel de situatii, reprezentantii Politiei sau Parchetului nu retin telefoanele mobile;
# daca sunteti contactat de un „binevoitor”, care va apeleaza in numele unei rude apropiate si nu ati putut verifica veridicitatea informatiilor, solicitati-i acestuia o intalnire directa si anuntati Politia la numarul de urgenta 112 pentru a va acorda sprijin;
# fiti atenti la persoanele cu care intrati in contact, pe strada, in jurul blocului, aparent intamplator. Este posibil ca acestea sa va urmareasca, sa incerce sa se imprieteneasca cu dumneavoastra si sa afle detalii despre familie sau vecini;
# nu primiti in locuinta persoane care pretind ca sunt de la diverse societati comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decat dupa ce ati verificat actul de identitate si legitimatia de serviciu. Nu le furnizati acestora informatii despre membrii familiei dumneavoastra sau despre vecini.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.