Numele de cod: La Famiglia...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.07.2015 11:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In dimineata zilei de 2 iulie, in jurul orei 06.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Naidas si Serviciul Teritorial ale Politiei de Frontiera Caras Severin, in cooperare cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Caras Severin, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, au declansat o actiune specifica pentru depistarea mai multor persoane care sunt suspecte in savarsirea de infractiuni de contrabanda cu produse accizabile.

S-au efectuat nouasprezece perchezitii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judetului Caras Severin - pe raza orasului Oravita si localitatilor invecinate, dar si in municipiul Resita, fiind puse in aplicare un numar de 12 mandate de aducere la audieri.
Perchezitiile s-au efectuat in dosarul cu numele de cod „La Famiglia” aflat in instrumentarea unei echipe mixte formate din procuror si ofiteri de politie judiciara din cadrul Politiei de Frontiera, dar si lucratori din cadrul Politiei Oravita.
Acestea au ca obiect  savarsirea in forma continuata de catre mai multi cetateni romani a infractiunilor de contrabanda calificata, constand in comercializarea tigarilor de contrabanda.
Tigarile erau achizitionate de la cetateni sarbi si erau comercializate fie direct de suspecti in zona Pietei Oravita, fie prin alte persoane care detineau afaceri de familie in localitatile invecinate.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite 4.794 pachete tigari netimbrate sau cu timbru de Serbia, dar si diverse sume de bani provenite din savarsirea infractiunilor.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, prejudiciul estimat fiind de peste 100.000 lei.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.