Numele presedintelui Judecatoriei Timisoara, cel mai des pomenit in peripetiile Ramonei Joldes

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.05.2014 15:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatei JOLDEŞ RAMONA ELENA, avocat in cadrul Baroului Bucureşti, pentru savarşirea infracţiunii de trafic de influenţa

Inculpata Joldeş Ramona-Elena, avocat in cadrul Baroului Bucureşti, a pretins şi primit de la o persoana, denunţator in cauza, in zilele de 19 martie 2014, 7 aprilie 2014 şi 28 aprilie 2014, sumele de 1.000 lei, 1.000 lei, respectiv 12.000 lei, promiţand ca, prin influenţele care le are asupra unor judecatori şi procurori investiţi cu judecarea ori soluţionarea cauzelor civile şi penale pe care denunţatorul le are pe rolul instanţelor de judecata ori ale parchetelor din Timiş, va interveni pe langa magistraţi in scopul soluţionarii lor favorabile.
Cu ocazia primirii sumei de 12.000 euro anterior menţionata, la data de 28 aprilie 2014, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Incepand din anul 2008, persoana denunţatoare din prezenta cauza a formulat şi exercitat mai multe plangeri penale şi acţiuni civile care au fost concepute şi depuse la momentul respectiv de catre avocata Joldeş Ramona Elena. In cursul anului urmator, respectiv in 2009, aceasta i-a spus clientului sau ca adversarii din procese caştiga litigiile pe motiv ca reprezentantul lor, un alt avocat, i-ar mitui pe magistraţii investiţi cu soluţionarea cauzelor. In acest sens, avocata Joldeş Ramona Elena i-a sugerat clientului sau ca acelaşi lucru ar trebui sa-l faca şi ei, pentru a se conforma unor aşa-zise 'bune practici' in justiţie.

Sugestia inculpatei nu a fost urmata la acel moment de o pretindere efectiva şi de remiteri a unor foloase, astfel ca, pana in lunile februarie — martie 2013 nu a mai existat o continuare a acelei prime discuţii. Incepand insa cu lunile februarie — martie 2013, inculpata Joldes Ramona Elena a inceput sa-l contacteze telefonic in mod insistent pe denunţator, solicitandu-i sa se intalneasca pentru a discuta despre situaţia dosarelor aflate in curs de soluţionare la diferite organe judiciare, penale ori civile.

Cu ocazia acelor intalniri solicitate de catre inculpata Joldeş Ramona Elena, aceasta i-a cerut sa-i remita sume de bani pe care ulterior sa le predea procurorilor şi judecatorilor investiţi cu soluţionarea cauzelor, fara ca, in cadrul acelor intalniri, sa poata preciza cuantumul exact al banilor pe care urma sa ii preda fiecaruia dintre magistraţii la care a facut referire.

Concret, avocata Joldeş Ramona Elena pretindea suma de bani pentru soluţionarea in interesul denunţatorului a doua dosare civile aflate pe rolul Judecatoriei Timişoara, respectiv a doua dosare penale dintre care unul aflat spre soluţionare la Parchetul de pe langa Judecatoria Timişoara şi altul la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timişoara.

In realitate, toate aceste cauze erau deja soluţionate, insa denunţatorul nu a cunoscut aceste aspecte, inculpata pretinzand ca aceste dosare s-ar afla intr-o procedura speciala, fiind 'arhivate' insa la dispoziţia preşedintelui Judecatoriei Timişoara care putea şi dorea reluarea activitaţii judiciare in ele. Toate aceste aspecte ii erau prezentate denunţatorului pentru ca acesta sa aiba in continuare convingerea ca este necesara sa beneficieze de serviciile profesionale ale avocatei sale, de a carei loialitate nu s-a indoit niciodata de-a lungul vremii. Aceasta insa i-a ascuns inclusiv faptul ca, incepand din anul 2005, a fost suspendata din profesie.

Ca urmare a activitaţilor persuasive ale inculpatei, denunţatorul a fost de acord sa-i remita acesteia o parte a sumei solicitate, respectiv suma de 1.000 lei in data de 19.03.2014, cand cei doi s-au intalnit la biroul avocatei Joldeş. Cu aceasta ocazie inculpata Joldeş Ramona Elena a facut din nou referire la preşedintele Judecatoriei Timişoara, de bunavoinţa caruia ar fi depins soluţionarea favorabila pentru denunţator a cauzelor sale. Inca de la inceputul intalnirii inculpata Joldeş Ramona i-a prezentat martorului denunţator o stare de fapt din care rezulta ca dosarele de interes pentru discuţie s-ar afla la parchet, dar ca prin demersurile interesate pe care urma a le intreprinde preşedintele Judecatoriei Timişoara, de la parchet dosarele ar urma a fi trimise la judecatori cu care se stabilisera detaliile.

Ulterior acestei intalniri, in data de 7 aprilie 2014, inculpata Joldeş Ramona Elena l-a contactat telefonic denunţator, solicitandu-i acestuia sa se intalneasca, pentru ca, la randul ei, ar trebui sa transmita magistraţilor acordul acestuia de a continua soluţionarea cauzelor şi plata sumelor pretinse de catre inculpata. In acest sens, inculpata a precizat ca deja ar fi remis ea, din fondurile ei personale, o suma neprecizata de bani magistraţilor atraşi in activitatea infracţionala. La finalul discuţiei, dupa ce a aflat de la denunţator ca ar fi posibil sa se intalneasca chiar in cursul acelei zile, inculpata a apelat la inţelegerea acestuia cu privire la propriile dificultaţi financiare, insistand a-i fi restituita suma pe care pretindea ca ar fi avansat-o magistraţilor in numele şi interesul denunţatorului, aratand ca a doua zi acei bani i-ar fi necesari pentru cheltuieli personale urgente. In cursul aceleiaşi zile de 07.04.2014 a avut loc o intalnire intre denunţator şi inculpata Joldeş Ramona Elena, la biroul acesteia din urma. Dupa ce denunţatorul a precizat inculpatei ca are asupra sa doar suma de 1.000 lei, inculpata a precizat ca va prelua aceasta suma, urmand ca diferenţa sa ii fie data pe data de 28 aprilie 2014. Imediat ce banii au fost numaraţi de inculpata, aceasta a descris inca o data, cu multe detalii, mecanismul pe care l-ar fi pus la cale pentru ca magistraţii aflaţi sub puterea de convingere a preşedintelui Judecatoriei Timişoara, sa contribuie la soluţionarea favorabila a dosarelor, prin propriile acte jurisdicţionale.

Ca urmare, la data de 28 aprilie 2014, inculpata a trimis un mesaj scris la numarul de telefon al denunţatorului, aratand ca acesta trebuie sa pregateasca suma de 2.700 de euro pentru trei magistraţi judecatori, sens in care inculpata i-a şi solicitat denunţatorului o intalnire in cursul aceleiaşi zile de 28 aprilie 2014, precizand s-a bazat pe acordul şi pe confirmarea denunţatorului ca dispune de toţi banii.

Imediat dupa ce inculpata Joldeş Ramona Elena s-a intalnit cu denunţatorul, aceasta a ţinut sa-l informeze pe cu privire la 'progresele' inregistrate, cu referire la magistraţii despre care afirma ca ar fi fost deja corupţi de ea şi carora urma a le remite suma solicitata prin intermediul mesajului text expediat in cursul acelei zile prin telefon.

In continuare, la solicitarea denunţatorului, inculpata Joldeş Ramona Elena a calculat, la cursul valutar al zilei, care ar fi echivalentul in lei a sumei de 2.700 de euro pe care o solicitase in mesajul scris expediat denunţatorului, comunicand rezultatul de 12.000 de lei, pe care denunţatorul i-a şi remis inculpatei.

Pentru a intari convingerea denunţatorului cu privire la 'seriozitatea' in inţelegerea infracţionala de care ar da dovada preşedintele Judecatoriei Timişoara, inculpata Joldeş Ramona Elena i-a relatat acestuia ca ar fi fost chestionata de catre judecator cu privire la motivele pentru care persoana interesata nu staruie in soluţionarea dosarelor, inculpata insinuand ca ar fi fost chiar apostrofata pentru delasarea de care ar fi dat dovada clientul sau.

In realitate nici aceasta discuţie, şi nici celelalte inţelegeri infracţionale despre care inculpata Joldeş Ramona Elena relata martorului denunţator ca le-ar fi avut cu preşedintele Judecatoriei Timişoara, ori cu alţi magistraţi, in legatura cu dosarele civile sau penale iniţiate de martor, nu a avut loc, toate aceste relatari ale inculpatei avand ca scop menţinerea falsei aparenţe a influenţei şi determinarii pe care afirma ca le-ar avea asupra magistraţilor, intenţia inculpatei fiind de a putea pretinde şi primi sume cat mai mari de bani de-a lungul timpului de la denunţator.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.