Nunta micilor burghezi la Casa de Cultura a Sindicatelor din Resita

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.03.2014 17:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) va prezenta publicului din Resita una dintre productiile sale cele mai de succes: „Nunta micilor burghezi“, comedie de Bertolt Brecht, in regia lui Alexandru Dabija şi scenografia lui Dragoş Buhagiar.
Reprezentatia se va desfasura luni, 7 aprilie 2014, ora 18, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Reşiţa.

Regizorul Alexandru Dabija a pus in scena un text de tinerete al dramaturgului german Bertolt Brecht, scris in 1919, pe cand autorul avea doar 21 de ani.
Spectacolul izbuteşte sa ii puna in valoare pe cei zece actori, care interpreteaza, canta si danseaza, trecand cu lejeritate de la un registru la altul: Rares Hontzu, Dana Borteanu, Silvia Török, Olga Török, Franz Kattesch, Georg Peetz, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Konstantin Keidel si Patrick Cionac.
Coregrafia spectacolului este semnata de Florin Fieroiu.
Comedia „Nunta micilor burghezi“ evoca degradarea micii burghezii, surprinsa in contextul unei nunti la care se intalnesc atat mirii, cit si rudele si prietenii acestora.
Brecht ridiculizeaza aparenta perfectiune si falsa moralitate ale acestei clase sociale, printr-un dialog relaxat, cu calambururi,  alegorii si un umor absurd.
Cu alte cuvinte, ceea ce se dorea a fi cea mai fericita zi se transforma intr-o adevarata catastrofa, culminand cu daramarea fericirii micii burghezii.
Invitatii se poarta nepoliticos unii cu altii, se jignesc si fac apropouri vulgare.
Ca si cum toate acestea nu ar fi de ajuns, toata mandria mirelui, anume mobila construita cu mult efort chiar de el insusi, incepe treptat sa se dezmembreze, iar ultima farama de amabilitate dispare si ea.
Spectacolul se traduce in limba romana.

Foto: Imagine din spectacolul „Nunta micilor burghezi”, productie a Teatrului German de Stat Timisoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.