O LUGOJEANCA face printre cele mai bune PAINI ARTIZANALE din ROMANIA!... FOTO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.03.2017 10:13 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Expoziţia GastroPan, cel mai de seama targ de specialitate pentru sectoarele de panificaţie, cofetarie şi HoReCa in Europa de Sud-Est este in plina desfaşurare la Sibiu, iar Concursurile GastroPan, care au loc in cadrul expoziţiei, continua sa fie una dintre marile atracţii pentru vizitatori şi specialişti ai domeniului.
Vineri, 24 martie 2017, s-au desfaşurat concursurile secţiunii Panificaţie-Patiserie. Cei mai talentaţi brutari din Romania au participat la cele patru categorii ale acestei secţiuni, pregatind paini speciale, produse de patiserie şi creaţii artistice uimitoare. Analizand aspectul, gustul, caracteristicile organoleptice şi respectarea tematicii, juriul format din specialişti ai sectorului de panificaţie şi lideri ai asociaţiilor profesionale de profil a reuşit sa aleaga cele mai bune produse.

Probabil cel mai aşteptat moment al zilei a fost decernarea trofeelor Painea Anului 2017 fabricata industrial in Romania şi Painea Anului 2017 realizata artizanal in Romania. Painea neagra din cartofi, maia, faina de 112 şi faina de 55 realizata de Diószegi László de la Madexport Srl din Sfantu Gheorghe a fost cea mai buna paine fabricata industrial in Romania, iar trofeul Painea Anului 2017 realizata artizanal in Romania i-a revenit reprezentantului firmei Brutaria Bocskor, Bocskor István pentru painea numita Paine de soare.

Painea Anului 2017

In funcţie de procesele tehnologice şi cantitaţile produse, au fost premiate cea mai buna paine fabricata industrial şi cea mai buna paine realizata artizanal in Romania.

Painea Anului 2017 fabricata industrial in Romania

Participanţii categoriei au avut sarcina de a prezenta o paine realizata in regim tehnologic industrial, care se produce intr-o cantitate mai mare de 300 kg/zi. Lucrarea caştigatoare 'este o paine neagra cu cartofi, paine cu maia de 16 ore, 30% maia, faina de 112 şi faina de 55, care se menţine proaspat şi o saptamana.' — a declarat la festivitatea de premiere dl. Diószegi László, creatorul painii caştigatoare. Premiaţii categoriei:
Locul I: Diószegi László — Madexport Srl, Sfantu Gheorghe
Locul II: Alina Soare — Velrom Srl, Targovişte
Locul III: Bocskor István — Brutaria Bocskor, Sanmartin

Painea Anului 2017 realizata artizanal in Romania

La aceasta categorie concurenţii au prezentat o paine fabricata in proces artizanal, care se produce intr-o cantitate mai mica de 100kg/zi. Cea mai buna paine artizanala, Painea de soare, conţine faina de secara, faina tip 650, faina tip 1250, faina integrala de spelta, faina de secara prajita, drojdie, sare iodata, seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de susan, morcovi şi apa. Iata caştigatorii categoriei:
Locul I: Bocskor István — Brutaria Bocskor, Sanmartin
Locul II: Chica Mirabela — Ardelean Adrian Company, Lugoj
Locul III: Diószegi László — Madexport Srl, Sfantu Gheorghe

Premiaţii categoriei Creaţie Artistica din Aluat de Panificaţie:

La secţiunea Panificaţie am premiat şi cea mai impresionanta creaşie artistica din aluat de panificaţie. Tematica categoriei Creaţie Artistica din Aluat de Panificaţie a fost Toamna la ţara. Caştigatorul categoriei a fost Farkas Ferenc, reprezentant al companiei Madexport Srl din Sfantu Gheorghe, care a realizat o creaşie artistica care prezinta momentul recoltarii strugurilor dar şi alte fructe şi legume specifice vieşii la şara in timpul toamnei. Premiaţii categoriei:
Locul I: Farkas Ferenc — Madexport, Sfantu Gheorghe
Locul II: Geambazu Nicolae Florin — Megasimitis Srl, Constanţa
Locul III: Tőkés Tibor — Paine de Casa Srl, Targu Mureş

Premiaţii categoriei Produse de Patiserie:

Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi pogacelul cu cartofi realizat de catre Bocskor Rozália de la societatea Brutaria Bocskor, un produs sarat de patiserie pentru mic dejun, din faina tip 480, cartofi, drojdie, smantana, unt, oua, sare, zahar, seminţe de dovleac şi seminşe de mac. Premiaţii categoriei Produse de Patiserie:
Locul I: Bocskor Rozália — Brutaria Bocskor, Sanmartin
Locul II: Cazacu Elena Ada — Vipp Fashion Srl, Barlad
Locul III: Farkas Ferenc — Madexport Srl, Sfantu Gheorghe.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.