O mana de ajutor pentru cei suferinzi de distrofie musculara si neuromusculara progresiva

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.11.2014 15:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 5-6 decembrie 2014, Fundatia "Laurentiu Ciucur" din Timisoara, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Televiziunea Europa Nova si Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis organizeaza cea de-a XXI-a editie a TELEMARATONULUI SPERANTEI, ampla si traditionala manifestare umanitara, cu scopul de a strange fonduri materiale si banesti, in sprijinul copiilor si tinerilor suferinzi de distrofie musculara si neuromusculara progresiva.

Timp de 2 zile, prin Telemaratonul Sperantei va organiza tradiţionalul program special de televiziune, la Casa Tineretului din Timisoara, program ce cuprinde o seama de activitati şi spectacolul “Noi suntem prietenii voştri” susţinut de formaţii si grupuri artistice din şcolile generale si liceele timişorene.

Programul telemaratonului ce va fi transmis de Televiziunea Europa Nova este:
- Vineri, 5 decembrie 2014, intre orele 18.00 - 24.00
- Sambata, 6 decembrie 2014, intre orele 12.00 – 24.00   
- Spectacolul şcolilor "Noi suntem prietenii vostri” va avea loc in perioada 28 şi/sau 29 noiembrie, pe scena Casei Tineretului din Timişoara şi va fi transmis pe parcursul Telemaratonului.

Destinaţia fondurilor se va indrepta spre ajutoare materiale si banesti cu ocazia sfintelor sarbatori de la sfarsitul acestui an si cele de anul viitor beneficiarilor, pentru Tabara de Distrofie Musculara 2015, pentru fondul special de ajutorare a familiilor din care fac parte copiii si tinerii suferinzi, familii ajunse in situatii social-economice deosebit de dificile, pentru achiziţionarea de piese de schimb, consumabile si efectuarea de revizii la aparatele medicale din cadrul Fundatiei "Laurentiu Ciucur", pentru alocarea de fonduri pentru achizitionarea de medicamente si proteze pentru copiii si tinerii suferinzi.
Totodata, fondurile vor fi folosite pentru informarea opiniei publice asupra gravelor probleme cu care se confrunta suferinzii de boli musculare si neuromusculare, promovarea comunicarii, contactul si schimbul de informatii in domeniu menite sa evite pasivitatea actului medical, greselile terapeutice si atitudinea fatalista in fata distrofiei, dar şi pentru sensibilizarea comunitaţii medicale cu privire la atitudinea fata de copilul cu boli neuromusculare, prin cunoastere si acceptare a particularitatilor pe care le presupune o astfel de categorie de copii.

Telemaratonul Sperantei ofera oricarei persoane fizice sau juridice posibilitatea de a ne fi alaturi, prin contributii materiale si banesti.
Firmele care doresc sa devina sponsori ai Telemaratonului Sperantei, vor beneficia de spoturi publicitare ce vor fi difuzate pe parcursul manifestarii.
Ofertele de sponsorizare se pot face contactand organizatorii la parterul Casei Tineretului din Timisoara sau la tel. 0256/483144.
Organizatorii Telemaratonului Sperantei sunt Fundatia "Laurentiu Ciucur", Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Cons Electrificarea Instal Timisoara, Fundaţia Judeţeana pentru Tineret Timiş şi Televiziunea Europa Nova.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.