O noua premiera la Teatrul National din Timisoara

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 18.03.2015 12:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

O noua premiera la Teatrul Naţional din Timişoara, vineri, 20 martie, de la ora 19, la Studio UŢU: Aniversarea de Jeroen van den Berg, in traducerea Luminiţei Alexandrescu.

O poveste despre angrenajele interne ale unei familii obişnuite, Aniversarea pleaca de la „replay”-ul pe care il da sarbatorita mama unei aniversari perfecte care, insa, da semne de explozie: ea ţine cu tot dinadinsul sa filmeze evenimentul, iar filmul – de trimis pe la neamuri, sau, de ce nu, de postat pe Facebook – trebuie sa-i arate pe toţi in impecabila lor viaţa de familie.
Şi deşi totul pare ca funcţioneaza intr-o rutina lipsita de surprize, in binomul perfect parinţi - copii, lucrurile o iau razna. Curand, uita cu toţii ce este real şi ce nu, iar aniversarea devine un bun prilej pentru eliberarea din minciuna cu faţa de normalitate.

Un fin analist al mecanismelor care guverneaza relaţiile interumane, cunoscutul autor olandez demonteaza, prin povestea spusa de regizorul Traian Şoimu, cu ruperi de timp, de ritm, de energii şi, pana la urma de relaţii, intregul eşafodaj al familiei „normale”.
Cat este adevar şi cat este minciuna in relaţiile de familie? Ce pastila e de preferat – cea albastra, cea a aparenţei, sau dura, uneori agresiva pastila roşie a adevarului?
Raspunsul la aceasta intrebare o dau actorii Alina Ilea şi Robert Copoţ, carora li se alatura foarte tinerii Jasmina Mitrici şi Adrian Roşu (Universitatea de Vest - Facultatea de Muzica şi Teatru), precum şi Zsolt Fehervári (scenografia), Sebastian Hamburger (muzica), Ovidiu Zimcea (video) şi Alex Stanescu (light design).
Biletele s-au pus in vanzare la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Maraşeşti”, str. Maraşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, Parcul Civic, orar marţi – duminica, orele 11-19) sau online pe www.tntimisoara.com.
Fotografii: Adrian Piclişan / TNTm

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.