O stagiune, 117 reprezentatii, 11.850 de spectatori la Teatrul German

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.06.2014 21:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In stagiunea 2013/2014, care a luat sfarşit la finalul lunii iunie, Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) a produs cinci noi montari: „Tineri fara Dumnezeu”, „Faptaşi”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Cabaret” şi „Forma lucrurilor”.
Totodata, de-a lungul stagiunii, au fost reluate spectacole apreciate din stagiunile anterioare, dintre care „Nunta micilor burghezi”, „Pescaruşul”, „derdiedans”, „Ţinuturile joase”, „Fetiţa din bolul peştelui auriu” sau „Neinţelegerea“.
Scena germana timişoreana a inregistrat şi in stagiunea recent incheiata colaborari cu apreciaţi artişti din ţara şi strainatate, precum Clemens Bechtel, Szabó K. István, Razvan Mazilu, Dragoş Buhagiar, Peter Oschanitzky, Cristi Juncu ş.a.

Producţii ale TGST au fost prezentate şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Tbilisi (Georgia), la Colocviul Teatrelor Minoritaţilor Naţionale de la Gheorgheni, la Badisches Staatstheater din oraşul german Karlsruhe, la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti, la Festivalul de Teatru de la Ploieşti, la Festivalul Internaţional de Teatru Nou de la Arad şi in cadrul Festivalului Euroregional de Teatru TESZT de la Timişoara.
Cele 117 reprezentaţii au fost vizionate de 11.850 de spectatori pe parcursul stagiunii.

Stagiunea recent incheiata a marcat şi reluarea Festivalului European de Teatru „Eurothalia”, cea de-a treia ediţie a acestuia oferind o selecţie de spectacole din Olanda, Germania, Elveţia, Polonia, Croaţia şi Romania.
Un proiect important l-a constituit şi microstagiunea TGST la Bucureşti in luna mai 2014, in cadrul careia au fost prezentate, pe scena Teatrului Odeon, patru dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriu.

TGST a gazduit şi in aceasta stagiune Ziua lunga a Teatrului NiL şi a organizat impreuna cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret in Limba Germana, la ediţia din 2014 a acestui festival fiind prezentate spectacole din Ungaria, Croaţia, Serbia, Ucraina şi Romania.

Stagiunea 2014/2015 se va deschide duminica, 21 septembrie 2014, ora 19,30, cu spectacolul „Ţinuturile joase” de Herta Müller, in regia lui Niky Wolcz.

foto Ovidiu Ciba

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.