OCTAV, MARCEL IURES si Serge Ioan CELEBIDACHI vin la TIMISOARA cu o proiectie speciala... VIDEO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.10.2017 14:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

„Octav”, lung-metrajul cu Marcel Iureş in rol principal, va avea proiecţie speciala la Timişoara, pe data de 14 octombrie 2017, la Cinema City – Shopping City Mall, in sala 5, la ora 19:00.

Evenimentul işi propune sa faca cunoscut publicului din Timişoara un film aparte in peisajul cinematografic romanesc, prin imbinarea dintre emotie si nostalgie.
Filmul, reprezentand o „declaraţie de celebrare a vieţii”, transpune o serie de imagini calde şi poetice despre Romania.

Spectatorii din Timişoara vor avea, astfel, ocazia sa vizioneze filmul in compania lui Marcel Iureş, actorul principal din „Octav”, şi a regizorului Serge Ioan Celebidachi, care este şi co-scenaristul acestui film.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureş), un barbat in varsta, care se reintoarce la conacul copilariei sale aflat undeva in zona rurala a Romaniei, cu dorinţa de a-l vinde.
Ajuns aici, dupa o absenţa de zeci de ani, o fetiţa ce-i pare cunoscuta il poarta intr-o calatorie minunata in timp, inapoi la anii copilariei sale pentru a-l ajuta sa-şi redescopere bucuria de a trai.

Pelicula a fost selecţionata in cadrul prestigiosului Festival Internaţional de Film de la
Montreal, Canada, 2017, la secţiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiţie pentru cinematografia mondiala, aflat la cea de-a 41 ediţie.

Filmul „Octav”, in regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distribuţie de excepţie: Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ştefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriş, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan, etc..

Filmarile au avut loc in perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Campulung Muscel şi la Studiourile Cinematografice Bucureşti (Buftea).
Coproducţie Romania — Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (producator Adela Vrinceanu-Celebidachi), filmul „Octav” este clasificat cu AG (Audienţa Generala).

Filmul Octav va putea fi vizionat la Timisoara in intervalul 13-19 octombrie la Cinema City Shopping Mall(sambata la orele 16:40 si 19:00, vineri, duminica, luni-joi de la orele 17:20 si 19:50) si la Cinema Timis(luni de la ora 19:00 si marti de la ora 17:00).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.