Oglinda, oglinjoara, cine-i (cel mai) incompatibil in judetul Timis?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.11.2013 12:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agenţia Naţionala de Integritate a constatat incalcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilitaţilor de catre Stoica Ştefan Bucur, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Dolj.
Şi a existat şi o decizie definitiva şi irevocabila - nr. 6734/15.10.2013 - a Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Stoica Ştefan Bucur se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 16.04.2009, intrucat exercita, simultan, atat functia de Consilier judeţean in cadrul Consiliului Judeţean Dolj, cat şi functia de Director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova din cadrul Companiei Naţionale de Autostrazi şi Drumuri Naţionale din Romania, incalcand, astfel, prevederile art. 88, alin. 1, lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei cu modificarile si completarile ulterioare.

Au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilitaţilor, deoarece, potrivit dispoziţiilor art. 88, alin. 1, lit. d) din Legea nr. 161/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, “functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu: (…) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societaţile comerciale de interes local infiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societaţile comerciale de interes naţional care işi au sediul sau care deţin filiale in unitatea administrativ – teritoriala respectiva”.

In judeţul Timiş, deja este de notorietate cazul de incompatibilitate al senatorului Robu Nicolae, actualul primar al municipiului Timişoara, care s-a aflat in stare de incompatibilitate, deoarece a deţinut atat demnitatea de senator, cat şi funcţia de conducere de rector, funcţia politica de conducere de preşedinte PNL Timiş şi de membru in Biroul Politic Central al PNL.
Tot despre incompatibilitate se poate vorbi, sau poate ne inşelam, şi in cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş şi al PSD Timiş, Titu Bojin, care a fost şi director la Administraţia Bazinala de Apa Banat, dar şi consilier judeţean.
Cam tot la fel ca şi in cazul consilierului judeţean din Dolj, ar fi şi cazul lui Ambruş Ioan - director Direcţia Regionala de Drumuri şi Poduri Timişoara, dar şi consilier USL in Consiliul Local din Lugoj...
La o aruncatura de privire prin declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni şi ale consilierilor locali din Timişoara, s-ar putea sa se mai puna problema incompatibilitaţii şi la Ciprian Jichici (USL) - membru CA Aeroport Timişoara, Alfred-Robert Simonis (USL) - director Aeroport Timişoara, Constantin Stefan Sandu (PDL) - director Administraţia Bazinala de Apa Banat sau Lucian Dorel Taropa (PPDD) - director Aeroport Timişoara...

Printre consilierii judeteni, printre cei care s-ar putea sa fie gasiţi cat de curand incompatibili de Agenţia Naţionala de Integritate s-ar afla, dupa ce scrie şi in declaraţia de interese, Pau Radu-Adrian (USL) - director ANIF Filiala de Imbunataţiri Funciare Timiş, Craciunescu G. Gabriela-Rodica (USL) - membru CA Colterm, Cocean Liviu-Marius (USL) - director SC Pieţe SA, dar şi Pascuta Adrian (USL) - director Oficiul Teritorial Timisoara al Agentiei Nationale pentru IMM.
Cu menţiunea ca Pascuta Adrian (USL) a uitat sa adauge in declaraţia de interese din 2013 şi funcţia de director la Oficiul Teritorial Timisoara al Agentiei Nationale pentru IMM...

O surpriza, daca se poate spune şi aşa, este faptul ca printre posibilii incompatibili din judeţul Timiş apar preşedinţii organizaţiilor judeţene de tineret ale PNL şi PSD, Liviu Cocean şi Alfred-Robert Simonis...
Lista este posibil sa fie mult mai lunga, mai ales daca s-au omis unele informaţii in declaraţiile de interese.
Ca sa nu mai punem la socoteala ca mai exista o gramada de consilii locale in judeţul Timiş...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.