Olga Torok si Lucian Varsandan la premiile Pro Cultura 2012

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.11.2012 16:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Marţi, 4 decembrie 2012, la ora 16, va avea loc cea de-a 11-a ediţie a decernării premiilor „Pro Cultura Timisiensis” în Sala Mare a Palatului Administrativ al Consiliului Judeţean Timiş. 

 

În total vor fi premiate 26 de personalităţi ale lumii culturale timişene pentru întreaga lor activitate respectiv pentru meritele lor deosebite în promovarea artei şi culturii în această parte a ţării.
Teatrul German de Stat Timişoara se distinge cu doi membri premiaţi la categoria Premiile Pro Cultura 2012 – Certitudini: Olga Török, actriţă a TGST şi Lucian M. Vărşăndan, directorul TGST.
Olga Török s-a născut în 1985 la Satu Mare. În anul 2008 a absolvit studiul actoriei la Secţia de Actorie în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara. Actriţa face parte din echipa Teatrului German din anul 2008.
Dintre spectacole în care a evoluat amintim: „derdiedans”, „Ţinuturile joase”, „Fetiţa din bolul peştelui auriu”, „CUPLUtoniu - Furiile & Marele război”, „Urâtul” , „Don Carlos”, „Mountainbikerii” , „Cameristele”, „Shaking Shakespeare”, „Comedie pe întuneric”, „Cântăreaţa cheală”, „Toate la timpul lor”, „Käthchen din Heilbronn” şi „Opera de trei parale”.
Lucian M. Vărşăndan s-a născut în 1975 la Arad. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. De asemenea, este licenţiat în Drept al aceleaşi universităţi. A lucrat ca redactor al publicaţiilor Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien / Banater Zeitung, până când, în 1999, s-a transferat ca secretar literar la Teatrul German de Stat Timişoara, calitate în care a contribuit la realizarea a peste treizeci de spectacole, colaborând cu reputaţi regizori. Din noiembrie 2007 este directorul Teatrului German de Stat Timişoara.
Pentru volumul său de versuri als das wort zu ende war a obţinut în 2000 Premiul pentru Debut al Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, al cărui membru este. A publicat versuri şi proză scurtă în numeroase alte antologii. A tradus versuri şi teatru în limba germană.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.