Olimpicii la informatica, admisi fara concurs la Universitatea de Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.04.2013 17:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Universitatea de Vest din Timişoara va acorda participanţilor la Olimpiada Naţională de Informatică, de clasa a XII-a, dreptul de înscriere la facultate fără concurs de admitere, după promovarea examenului de bacalaureat.
Universitatea de Vest din Timişoara acordă, în plus, pentru cele patru premii I de la fiecare clasă, suma 500 de lei.
„Prin asemenea iniţiative dorim să subliniem demersurile noastre de a atrage la Universitate pe cei mai buni dintre absolvenţii de liceu. Strategia Universităţii de Vest din Timişoara este de a creşte în mod constant calitatea nivelului educaţional, iar pe lângă o infrastructură de înaltă calitate şi resurse umane bine calificate, ne propunem să avem şi cei mai buni studenţi”, a declarat Rectorul Universităţii, Prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea.
În 2013, Olimpiada Naţională de Informatică a revenit la Timişoara după 16 ani şi s-a desfăşurat la UVT.
Pe parcursul Olimpiadei, dincolo de probele specifice, elevii au vizitat şi au aflat mai multe despre infrastructura de calcul de cel mai înalt nivel a Universităţii, la baza căruia stă supercomterul IBM Blue Gene/P.
De asemenea, profesorii însoţitori au avut posibilitatea de a participa la conferinţe şi workshop-uri de specialitate.
Premierea elevilor participanţi la Olimpiada Naţională de Informatică va avea loc miercuri, 3 aprilie, de la ora 17.00, în Aula Magna “Ioan Curea” a Universităţii de Vest din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.