One-stop-shop pentru accesarea fondurilor nationale si europene

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.04.2016 10:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania – ROREG a semnat protocolul de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat infiinţarii unui punct unic de informare şi consiliere, in fiecare judeţ, cu privire la accesarea fondurilor naţionale şi europene.
Protocolul a fost semnat de Aura RADUCU, ministru in cadrul Ministerului Fondurilor Europene, şi de Luminiţa MIHAILOV, vicepreşedintele ROREG şi director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.

In vederea punerii in aplicare a protocolului, Agenţiile pentru Dezvoltare Regionala urmeaza sa semneze cu Ministerul Fondurilor Europene acorduri de colaborare similare, dar la nivel individual particularizate in funcţie de nevoile identificate in fiecare regiune.
Furnizarea informaţiilor cu privire la accesarea fondurilor naţionale şi europene se va face in cadrul unui punct unic de informare şi consiliere numit „one-stop-shop”.
Acest punct unic de informare şi consiliere judeţean va funcţiona ca un mecanism de sprijin pentru dezvoltarea ideilor de proiecte, atat in ceea ce priveşte furnizarea de informaţii corecte şi actualizate privind oportunitaţile de finanţare din diverse surse (din programe naţionale sau din finanţari ale Uniunii Europene) cat şi in ceea ce priveşte consilierea in dezvoltarea ideilor de proiect.

Specialiştii care vor activa in cadrul acestor „one-stop-shop”-uri vor fi persoane cu experienţa in domeniul fondurilor europene şi/sau in colaborarea cu mediul de afaceri astfel incat sa asigure expertiza corespunzatoare.
Aceştia vor oferi informaţii şi consultanţa, dar vor fi prezenţi in judeţe şi prin organizarea de evenimente dedicate.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.