Opera timisoreana la Operettensommer

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.06.2012 19:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

După „Liliacul” de J. Strauss (2007), „Silvia” de E. Kalman (2008), „Vaduva vesela” de Fr. Lehar (2009), „Sânge vienez” de J. Strauss (2010), „Prinţesa circului” de E. Kalman (2011) o nouă operetă, „Contesa Maritza” de E. Kalman, este prezentata publicului austriac,la cea de-a VI-a ediţie a cunoscutului Festival al operetei „Operettensommer”, care va desfăşura la Kufstein, Austria, între 25 iulie – 19 august 2012.
„Ingredientele” de calitate ale celor 9 reprezentaţii cu acest titlu: orchestra şi corul Operei Naţionale Române din Timişoara, alături de o garnitură de solişti vocali austrieci şi de ansamblul de balet din St. Polten (cunoscut publicului timişorean din cele doua apariţii scenice la Festivalul Internaţional „Timişoara Muzicală” şi Festivalul de operă şi operetă din Parcul Rozelor, ambele din anul 2010) aflaţi sub bagheta dirijorală a Maestrului Ernst Theis, vor oferi o reţetă a succesului perfectă, în viziunea regizorala a lui Diethmar Strasser.
Astfel, în atmosfera medievală a micuţei localităţi sud-tiroleze Kufstein, la umbra semeţilor Dolomiţi ai Alpilor, în curtea castelului datând din 1205, Contesa Maritza şi Contele Tassilo trăiesc o frumoasă istorioară de dragoste, cu intrigile şi povestile romanţate, pline de umor, demne de o viata castelană, puse pe acordurile muzicii imaginate de Emmerich Kalman in 1924.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.