Operatia nr 100 de artropatie hemofilica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.03.2012 16:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La Clinica II Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timiş s-a efectuat interventia chirurgicală cu numărul 100 în cazul unui pacient cu artropatie hemofilică.
Bărbatul, în vârstă de 32 de ani este din Cluj–Napoca. Este căsătorit şi are un copil. Pacientul a lucrat până acum câteva luni, însă starea lui de sănătate s-a agravat. Astăzi, pacientul a beneficiat de o proteză totală de genunchi.

Medicii de la Clinica II Ortopedie - Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Timişoara au realizat, în premieră regională, o artrosplastie protetică a genunchiului în primăvara lui 2010, folosindu-se o endoproteză totală de genunchi, până atunci efectuându-se numai endoprotezări de şold.

Termenul de artropatie se foloseşte ca denumire generică dată tuturor bolilor care afectează articulaţiile (încheieturile). Cele mai răspândite artopatii sunt ARTRITA (afecţiune inflamatorie), ARTROZA (afecţiune degenerativă nereumatismală), PSEUDOARTROZA, ARTRITISMUL (boală de origine metabolică), ARTROPTIILE MECANICE (luxaţia, entorsa, fractura).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.