Operatiunea HYDRA. FURNIZORI din judetul TIMIS imparteau DROGURI in RESITA si CARANSEBES. Profit: 1000 lei/zi!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.02.2018 13:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Din dispoziţia procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caras-Severin, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitaţii Organizate Caras-Severin, cu sprijinul B.C.C.O. Timisoara, I.P.J. Caras-Severin, I.J.J. Caras-Severin şi Poliţiei municipiului Lugoj, au efectuat un numar de 13 perchezitii domiciliare (pe raza municipiilor Reşiţa, Caransebeş şi Lugoj) in locaţii folosite de suspecti.
La percheziţii au fost gasite circa 200 de doze susceptibile a fi substanţe psihoactive, droguri de risc şi alte  bunuri de interes in probarea faptelor infracţionale.
Cu aceasta ocazie, vor fi puse in executare 19 mandate de aducere si vor fi audiate alte persoane in calitate de  martor.

In fapt, in cursul anului 2017 politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin din  cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, sub coordonarea procurorilor Directiei de  Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin, au  inceput monitorizarea unor persoane implicate in savarşirea de infracţiuni din sfera operaţiunilor ilicite cu  produselor susceptibile a avea efecte psihoactive şi a traficului de droguri.

A fost demarata Operaţiunea denumita ”Hydra”, in care, pana in prezent, au fost identificate un numar de 19  persoane faţa de care s-a inceput urmarirea penala pentru efectuarea de operatiuni cu produse, stiind ca acestea  sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar faţa de doua dintre acestea şi pentru trafic de droguri de  risc.

In baza mijloacelor de proba s-a stabilit ca in perioada 2017 – 2018 pe raza municipiilor Reşiţa şi Caransebeş  au acţionat mai multe persoane, care au distribuit in randul tinerilor substanţe susceptibile a avea efect  psihoactiv.
Acestea preluau substanţele din diverse surse, in special furnizori de pe raza judeţului Timiş dupa care le imparţeau in doze şi le distribuiau.  

Activitatea infracţionala s-a caracterizat printr-o frecvenţa ridicata, suspecţii, pentru a evita riscul de a fi  depistaţi cu cantitaţi de substanţe psihoactive asupra lor, preferand sa efectueze aproape zilnic intreg ciclul  aprovizionare – transport - distribuire, obţinand, aşa cum rezulta din datele existente, profituri care se  ridicau la 1000 lei/zi.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.