Orchestra cu... purici anglofili se lanseaza la Teatrul Maghiar

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.11.2013 12:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Theatre Fleas Orchestra işi va susţine concertul de lansare la Timişoara duminica, 24 noiembrie 2013, de la ora 19, in Sala Teatrului Maghiar.
Theatre Fleas Orchestra este un proiect sincretic, de autor,  care imbina muzica de teatru, dansul şi arta vizuala, intr-un concept in premiera in Romania.
Orchestra reuneşte exclusiv muzicieni profesionişti: Tibor Cari - compozitor, pianist; Sorina Savii - vibrafon, percuţie; Alin Stoianovici - acordeon; Catalin Trocan - trombon; Csaba Sánta - contrabas; Radu Pieloiu - tobe.
Generat de proiectul Muzica Teatrului, noul program estetic al compozitorului Tibor Cari are in repertoriu piese din filme şi spectacole de teatru, piese care traiesc o alta viaţa dincolo de teatru, unele care inca nu şi-au gasit spectacolul, improvizaţii cu explozie imediata, dans, senzaţii, o anume stare de ”déjà vu” teatral: sunet, atmosfera, un ”quelque chose” inefabil ce creeaza dependenţa.
Primul concert-test al Theatre Fleas Orchestra a avut drept scena festivalul Teatrului Ioan Slavici din Arad, pe 21 octombrie.
Invitaţii trupei au fost artiştii Sorina Vasilescu şi Eugen Neacşu - proiecţii vizuale, Tunde Baczo - dans, Sanziana Tarţa- voce.
Un al doilea concert a fost susţinut pe 29 octombrie, in cadrul Festivalului Naţional de Teatru,  pe scena Odeon din Bucureşti, unde formulei iniţiale i s-a alaturat şi actorul Alin State in postura de dansator.
Intrarea la concertul de lansare la Timişoara se face pe baza unei donaţii de 20 lei pentru Asociaţia Sfera Timişoarei, iar invitaţiile se vor gasi incepand cu data de 15 noiembrie la Salonul "Charme de Ralu" (Str. Siret, nr. 5- in spatele Liceului de Muzica), libraria "Cartureşti" şi restaurantul "Biofresh", ambele pe strada Mercy in Piaţa Unirii.
Dupa concert, publicul este invitat in foaier sa deguste un vin bun şi prajituri de casa delicioase, preparate de Anca Dume.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.