Ordinul Cavalerilor Vinului European infiinteaza Scaunul Cavaleresc Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.06.2016 15:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ordinul Cavalerilor Vinului European va organiza, in data de 18 iunie 2016, ceremonia  de de infiinţare a Scaunului Cavaleresc Timisoara şi de acreditare de noi membri, evenimentul constituind o noua ocazie de promovare internaţionala a municipiului Timişoara şi judeţului Timiş.

Manifestarile se vor desfasura conform ceremonialului specific Ordinului, dupa urmatorul program:
Ora 15:45 – Intalnirea participantilor la Hotelul Timisoara, str. Marasesti, nr.1-3.
Ora 16:00-16:30 – Deplasare in formatie pe traseul pietonal din Piata Victoriei, cu plecare de la  Hotelul Timisoara – (pe CORSO) Opera Romana – Catedrala Mitropolitana si intoarcerea (pe SUROGAT)  Catedrala Mitropolitana – Opera Romana si revenirea la Hotelul Timisoara, cu oprire la Camera de Comert Industrie şi Agricultura Timisoara (Piata Victoriei, nr. 3), insotiti de fanfara.
Ora 16:30-17:45 – Ceremonia de infiintare a Scaunului Cavaleresc Timisoara si de acreditare a noilor membri in Sala de festivitati CEDO, a Camerei de Comert Industrie si Agricultura Timisoara.
Ora 17:45-18:15 – Final de ceremonie (felicitari, fotografii de grup).
Ora 18:15-18:30 – Deplasarea catre Hotelul Timisoara.
Ora 18:30-19:00 – Timp liber la dispozitia participantilor.
Incepand cu ora 19:00 - Receptia organizata cu ocazia infiintarii Scaunului Cavaleresc Timisoara si a
acreditarii noilor membri (Sala Belvedere, etaj 1, Hotel Timisoara).
La manifestari vor participa invitaţi din Austria, Germania precum şi din alte oraşe ale Romaniei: Piteşti, Bucureşti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Oradea, Carei etc.

Ordo Equestris Vini Europae (OEVE) este o organizaţie internaţionala de drept privat, prezenta in 27 de tari, care numara peste 5.000 de membri, personalitaţi ale vieţii culturale, economice şi sociale europene.
Persoanele din randul cavalerilor, de statut egal, legate printr-un juramant – Hospes/Hospita, Consiliarius/Dame, Iudex/Weindame şi Eques/Ordensdame – slujesc prin marturisirea aderenţei lor la cavalerie, prin atribuţii concrete şi activitaţi in domeniul privat şi profesional, la realizarea ţelurilor nobile ale Ordinului.

Fraţia işi revendica tradiţia din ordinele cavalereşti medievale, in special din cea a Ordinului Sfantului Gheorghe de la 1273, respectiv 1308 si 1468, preluand de la acestea principiile de baza ale cavalerismului, respectiv cinstea, onoarea, demnitatea şi morala creştina
Senatul cavaleresc, condus de doi consuli, reprezinta comitetul de conducere al intregii caste a cavalerilor şi işi are sediul in locul de infiinţare al Ordinului, in oraşul liber Eisenstadt din Austria.
Structurile naţionale sunt organizate in consulate, conduse de proconsuli, avand ca subdiviziuni legatele şi scaunele cavalereşti.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.