Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara, ce a fost si ce-a ajuns?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.03.2015 19:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) implineşte 25 de ani de la infiinţare in data de 27 martie 1990.

Ideea s-a nascut inca de la finalul anului 1989, actul constitutiv a fost semnat in februarie 1990, iar, in 27 martie 1990, Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara - OSUT isi caştiga personalitatea juridica.

Urmeaza o istorie de 25 de ani in care OSUT a luptat pentru drepturile studenţilor, a participat la scrierea istoriei mişcarii studenţeşti din Romania sau a inovat prin cel mai important proiect al organizaţiei, festivalul de arta şi cultura StudentFest.

Primul eveniment important la care este invitat sa ia parte publicul timişorean va avea loc vineri,  27 martie 2015, in Aula Magna „Ioan Curea” a Universitaţii de Vest din Timişoara, incepand cu ora 14: conferinţa „Dupa 25 de ani de libertate: mişcarea studenţeasca şi sistemul educaţional romanesc – reforme, realitate şi idealuri”.
Reunind membri marcanţi ai mişcarii studenţeşti din mai multe generaţii şi cadre academice de marca pentru sistemul educaţional romanesc, precum şi un reprezentant al singurei structuri de reprezentare a studenţilor la nivelul Uniunii Europene (European Students Union), conferinţa işi propune sa analizeze evoluţia sistemului educaţional romanesc din ultimii 25 de ani, situaţia actuala a acestuia, dar şi sa emita nişte scenarii pentru viitor pentru acest domeniu, din mai multe perspective.
Printre vorbitori s-au anunţat prof. univ. dr. Anton Anton, fost ministru al educaţiei, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, Ligia Deca, expert in politici educaţionale, fost preşedinte al European Students`Union (ESU) şi al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din Romania (ANOSR), conf. univ. dr. Madalin Bunoiu, prorectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, Lea Christina Meister, vicepreşedintele European Students` Union (ESU), Raduţ Marian Bilbiie, consilier in cadrul Direcţiei Generale a Invaţamantului Superior din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetarii Ştiinţifice, Vlad Cherecheş, preşedinte OSUT.

Cel de-al doilea eveniment important, tradiţional pentru aniversarile OSUT, este Gala OSUT, care va avea loc sambata, 28 martie 2015, tot in Aula Magna „Ioan Curea” a Universitaţii de Vest din Timişoara, incepand cu ora 16.
Va fi momentul in care se reunesc toate generaţiile de membri OSUT, toţi foştii preşedinţi ai organizaţiei, impreuna cu prieteni ai OSUT din intreaga ţara, parteneri şi colaboratori.
La evenimentele aniversare OSUT sunt aşteptaţi sa participe peste 100 de lideri ai mişcarii studenţeşti din toata ţara, impreuna cu mulţi alţi membri şi foşti membri OSUT.

Din programul aniversar nu vor lipsi nici momentele artistice (lansarea albumului participanţilor la Atelierul de Trupe din cadrul StudentFest 2014: IMPACT – joi, 26 martie 2015, incepand cu ora 19:00, la Electric Theatre) sau petrecerea aniversara in stilul OSUT pentru toţi studenţii UVT (joi 26 martie 2015, de la ora 22:00, in club No Name).
De asemenea, joi, 26 martie 2015, şi vineri, 27 martie 2015, in holul central de la parterul Universitaţii de Vest din Timişoara OSUT va avea un stand aniversar unde toţi studenţii vor putea sa afle mai multe despre istoria OSUT şi sa participe la diverse activitaţi.

Joi, 26 martie 2015
• 0900-1700 Stand OSUT 25 – holul central UVT (bd. Vasile Parvan nr. 4)
• 1900 Lansare album: Atelierul de Trupe - StudentFest:Impact - Electric Theatre (str. Argeş nr. 18)
• 2200 Petrecere aniversara OSUT 25 pentru studenţii UVT
şi invitaţii OSUT – club No Name (bd. Liviu Rebreanu nr. 15)
Vineri, 27 martie 2015
• 0900-1700 Stand OSUT 25 – holul central UVT (bd. Vasile Parvan nr. 4)
• 1400-1630 Conferinţa Dupa 25 de ani de libertate: mişcarea studenţeasca şi sistemul
educaţional romanesc – reforme, realitate şi idealuri – Aula Magna „Ioan Curea”
a Universitaţii de Vest din Timişoara (bd. Vasile Parvan nr. 4, etaj 1)
Sambata, 28 martie 2015
• 1600-1930 Gala OSUT 25 – Aula Magna „Ioan Curea” a Universitaţii de Vest din Timişoara
(bd. Vasile Parvan nr. 4, etaj 1)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.