Oscar, ai fost si vei ramane pentru totdeauna prietenul nostru

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.08.2013 21:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Societatea Timişoara anunţă cu mult regret dispariţia in dimineaţa zilei de 23 august 2013 in urma unei boli necruţătoare, a jurnalistului Oscar Berger, în vârstă de 66 ani, membru al Consiliului de conducere al Societăţii, director şi redactor-sef al ziarului Timişoara, decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Susţinător constant al principiilor Proclamaţiei de la Timişoara, Oscar a militat neobosit pentru tranformarea democratică a societăţii româneşti, promovând spiritul civic, libertatea, justiţia şi moralitatea în politică, prin eliminarea din viata publică a foştilor securişti şi activişti comunişti. Urmărit ani de zile de agenţii regimului represiv comunist, după 1989 şi-a publicat dosarul aflat in arhivele Securităţii. A fost în primul rând un om de acţiune, curajos şi totodată generos, dispus să-şi sacrifice timpul, energia şi resursele pentru apărarea adevărului, de multe ori incomod pentru cei aflaţi la putere.

Oscar s-a dovedit un bun camarad, activ in proiectele societăţii de salvare a memoriei rezistenţei anticomuniste, promovând idealurile Revoluţiei din 1989, spiritul deschis, tolerant şi intercultural al oraşului. Dispariţia sa este, astfel, o mare pierdere atât pentru noi, cât şi pentru timişoreni. Oscar Berger defineşte în mare măsură spiritul Timişoarei, in ceea ce are acesta mai bun.

Oscar, ai fost şi vei rămâne pentru totdeauna prietenul nostru. Salut, Bătrâne!

CONSILIUL DE CONDUCERE AL SOCIETATII TIMISOARA

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.