OSUT vine cu targul de locuri de munca JobQuest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.03.2013 16:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara lansează un nou proiect care vine în întâmpinarea nevoii studenţilor de a-şi căuta un loc de muncă.
Astfel, între 1-2 aprilie, holul Universitatii de Vest Timisoara va găzdui a doua ediţie a târgului de locuri de muncă JobQuest, ca oportunitate adresată de către OSUT studenţilor timişoreni pentru a putea intra mai uşor în legătură cu unii dintre cei mai mari angajatori locali.
Scopul proiectului este de a pune în legătură studenţii interesaţi de obţinerea unui loc de muncă cu potenţiali angajatori din mediul privat, asigurând o platformă de comunicare şi diseminare a informaţiilor.
Obiectivele urmărite prin desfăşurarea proiectului sunt participarea în cadrul proiectului a unui număr de cel puţin 24 firme, minim două din domeniul de activitate corespunzător fiecăreia din cele 11 facultăţi ale UVT.
Totodată, în cadrul JobQuest se intenţionează desfăşurarea a două conferinţe şi o dezbatere finală la care să participe cel puţin 300 studenţi (temele conferinţelor sunt ,,Munca in companii”, ,,Hobby-ul ca profesie. Cum sa pornesti propria afacere?’’, şi dezbaterea ,,Educaţie formală vs. Educaţie informală”), precum şi desfăşurarea a patru training-uri, a unui workshop şi a unui atelier de lucru la care să participe cel puţin 150 de studenţi (temele training-urilor sunt “Cum sa lasi cea mai buna impresie la primul interviu?”, “Ce carieră mi se potriveşte?”, ,,Interviul in limba engleza’’, ”Tehnici de negociere folosite în obţinerea unui job”; tema workshop-ului este “Scrierea a CV-ului si a scrisorii de intenţie’’; tema atelierului de lucru este ,,Tehnologii(softuri) si cursuri de perfectionare care iti cresc sansele de angajare”).
Se va crea, în acelaşi timp, un forum în care studenţii să pună întrebări, iar reprezentanţii firmelor să le răspundă, ajutându-i să privească lucrurile din perspectiva angajatorului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.